#IKREDHETNIETMEER
theme-icon
#ikredhetnietmeer

#IkRedHetNietMeer | Uitzending | 27 september

26-09-2022

Nederland verkeert in een grote crisis. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft problemen met het betalen van de boodschappen en energierekening. In dit programma geven wij deze mensen een gezicht.

 

In deze uitzending:

 

We gaan naar Rotterdam. Wim woont met zijn vrouw in een flat met blokverwarming. Er is dus één centrale gasrekening die door alle flatbewoners wordt verdeeld: ze worden gezien als één afnemer. Maar in de plannen voor het energieplafond wordt daar geen rekening mee gehouden. En op sommige plaatsen is nog enkel glas. De energierekening van Wim is nu zo'n 300 euro per maand, maar vanaf oktober komt daar 100 euro bij. En ook de huur gaat omhoog.

 

In Etten-Leur gaan we op bezoek bij een dierenvoedselbank. Mensen met een laag inkomen die in aanmerking komen voor de voedselbank, mogen óók langs deze speciale dierenvoedselbank. Daar krijgen een voedselpakket voor hun huisdieren. Het komt voor dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank het advies krijgen om afscheid te nemen van hun huisdier, maar wegens geldgebrek zitten veel sociale activiteiten er toch al niet in. Het is dan fijn als deze mensen hun huisdier tóch kunnen houden. Dankzij de dierenvoedselbank kunnen huisdieren bij hun baasje blijven, en dat voorkomt veel leed.

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar