Over #IkRedHetNietMeer

  •  
19-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7777 keer bekeken
  •  
IRHNM_ARTIKEL_1

Over deze actie
De verwarming uit laten, koud douchen en 50 euro om de hele maand boodschappen te doen. Veel Nederlanders hebben het gevoel dat ze niks fout doen, maar komen door de inflatie en gestegen energieprijzen tóch in de problemen. En hoewel de overheid hulp belooft, komt die voor veel mensen echt te laat. Daarom zet BNNVARA de door Kassa opgezette actie #IkRedHetNietMeer door. Met deze actie geeft BNNVARA een gezicht aan de ruim één miljoen Nederlanders die er alles aan doen om rond te komen, maar niet meer op kunnen boksen tegen de inflatie, energieprijzen en de hoge prijs van de boodschappen. Wil jij jouw verhaal delen? Dat kan hieronder.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Erikvaneijnsbergen
Erikvaneijnsbergen22 sep. 2022 - 14:33

Wij hebben in 2018 geïnvesteerd in een pelletketel met zonneboiler en heatpipes. Pelletketel werd toen aangeraden omdat de warmtepomp toen nog niet optimaal was. Geen cv meer, de boiler regeld al ons warmwater verbruik. Gas wordt binnenkort afgesloten ivm inductie kookplaat. Vloer is nu geïsoleerd met droogbouw vloerverwarming. Nu de grap, wij verstoken per jaar 4,5 pallet met pellets, hopen dit jaar minder vanwege de isolatie, tot nu toe betaalde je voor een zak pellets ca 2,90, 65 zakken op een pallet x 4,5, komt op 848, nu is een zak 12 euro, komt op 3510. Wij hadden geluk en hebben de helft binnen, maar waar kan je nog pellets krijgen. Toch maar weer een cv ophangen en de gas installatie niet af laten sluiten.???

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe27 sep. 2022 - 13:18

Een pelletkachel was ook aantrekkelijk omdat er subsidie van de overheid op zat. Ook in een tijd dat al lang duidelijk was dat pelletkachels een ramp voor het milieu, de natuur en de gezondheid van buurtgenoten zijn. Die CV ketel ophangen is misschien wel een goed idee. Ook niet duurzaam natuurlijk maar nog altijd minder slecht voor het milieu en gezondheid. Maar investeren in zonnepanelen en een inmiddels behoorlijk geïnnoveerde warmtepomp is verreweg de beste optie.

Wijdeveld
Wijdeveld28 sep. 2022 - 15:38

Een pelletkache is sowieso slecht voor het milieu. Al doen ze in Den Haag voorkomen alsof dit niet zo is. Onzin

Lakentje
Lakentje21 sep. 2022 - 22:50

Na het lezen van verhaal op Quotenet, nog meer twijfels over Peerby..hoe zit dat?

Lakentje
Lakentje21 sep. 2022 - 22:46

Wil ik op Peerby kijken wie ik zou kunnen helpen, lees ik in de algemene voorwaarden dat ieman die hulp krijgt moet betalen? Hoe zit dat?

MarcoKessen
MarcoKessen19 sep. 2022 - 18:16

We hebben een warmtepomp , als er een enrgieplafond komt , kijkt men naar een gemiddelde gas en elektrarekening. Mensen met een warntepomp gebruiken meer elektra en of bijna geen gas meer. Het elektraverbruik is dus twee keer hoger door gebruik warmtepomp. Hoe worden warntepompgebruikers geconpenseerd? Het plafond is een gemiddelde, warmtepomp verbruik aan elektraverbruik is hoger. Mesen die dus flink geinvesteerd hebben in warmtepomp worden dus minder gecompenseerd en dus benadeeld . Verduurzamen moet toch ook leiden tot lagere energietekening. Zou graag na morgen willen weten hie ons kabinet hier mee om gaan .

1 Reactie
Wijdeveld
Wijdeveld28 sep. 2022 - 15:36

Het moet bij de aanschaf van een warmtpomp toch al duidelijk zijn geweest dat warmtepompen stroom gebruiken. Een goed combinatie zou dan zijn geweest een warmtpomp en zonnepanelen. De stroom die een warmtepomp dan vraagt kan worden gecompenseerd door zonnepanelen. Toch iets vergeten?