Sfeerfoto van #IKREDHETNIETMEER
#IKREDHETNIETMEER

Zit je klem of wil je helpen? Doe mee via dit platform!

#IKREDHETNIETMEER
theme-icon
#ikredhetnietmeer

Over de actie: Zó werkt het en zó kun je deelnemen

19-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
6965 keer bekeken
  •  
IRHNM_ARTIKEL_1

Over deze actie
De verwarming uit laten, koud douchen en 50 euro om de hele maand boodschappen te doen. Veel Nederlanders hebben het gevoel dat ze niks fout doen, maar komen door de inflatie en gestegen energieprijzen tóch in de problemen. En hoewel de overheid hulp belooft, komt die voor veel mensen echt te laat. Daarom zet BNNVARA de door Kassa opgezette actie #IkRedHetNietMeer door. Met deze actie geeft BNNVARA een gezicht aan de ruim één miljoen Nederlanders die er alles aan doen om rond te komen, maar niet meer op kunnen boksen tegen de inflatie, energieprijzen en de hoge prijs van de boodschappen.

Vraag of bied hulp in jouw buurt
Wil jij helpen in jouw buurt of zoek je hulp? Plaats jouw oproep op het speciale #IkRedHetNietMeer-platform waar buren elkaar kunnen helpen. Denk aan een boodschappentas, kleding maar ook financieel advies. Kom vandaag nog in actie.

Hoe kan ik helpen?
Wil je graag helpen? Dan kan je via het #IkRedHetNietMeer-platform reageren op een hulpvraag onder het kopje "Gezocht" of door iets aan te bieden via de knop "Aanbieden".

Helpen door te reageren op een vraag
Onder het kopje "Gezocht" kan je zien wat er allemaal wordt gevraagd. Kan jij helpen? Klik dan op "Aanbieden". Als je al eerder vergelijkbare hulp hebt aangeboden, kan je dit aanbod selecteren uit het lijstje dat je nu ziet en op volgende klikken.

Heb je dit soort hulp nog niet aangeboden? Kies dan voor "+ Nieuw aanbod". Je kan vervolgens aangeven, met een titel en een uitgebreidere beschrijving, hoe je wilt helpen. Je krijgt nog 1x te zien wat je gaat aanbieden. Klopt het allemaal? Klik dan op "Stel voor en chat". Klopt het toch nog niet helemaal? Klik dan op je aanbod om het aan te passen.

Helpen door zelf iets aan te bieden
Vanuit jezelf hulp aanbieden kan met de gelijknamige knop "Aanbieden". Vervolgens kies je of je spullen of hulp wilt aanbieden. Bij spullen kan je denken aan boodschappen, kleding of spullen die je nodig kan hebben in het dagelijks leven. Bij hulp kan je denken aan budgetcoaching of het aanvragen van toeslagen. Of misschien kan je goed repareren of heb je veel verstand van energie besparen?

Via de paarse knop met de camera is het mogelijk om een of meerdere foto’s bij te voegen. Zeker als het gaat om spullen, is dat erg handig, want dan zien mensen in een oogopslag waar het om gaat.

Onder "Titel" geef je in een paar woorden je aanbod en bij beschrijving kan je uitgebreider uitleggen hoe je kan helpen. Druk op "Opslaan" als je klaar bent. Je aanbod is geplaatst. Nu is het even afwachten. Als er iemand reageert, kan je via de chat overleggen. Als je ongelezen berichten hebt, staat er een rood bolletje op het spraakballonnetje (het symbool onderaan het scherm op je mobiel of rechtsboven op de computer). Als je op dat moment niet op de site bent, ontvang je een melding via e-mail en/of sms dat je een nieuw bericht hebt.

Als je het verzoek wilt accepteren, kan je in de chat op de paarse knop met "Accepteren" klikken. Als je dit doet, wissel je vanzelf contactgegevens uit met de aanbieder en kan je afspraken maken over hoe je verder wilt gaan.

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer

Meer over:

ikredhetnietmeer,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Erikvaneijnsbergen
Erikvaneijnsbergen22 sep. 2022 - 14:33

Wij hebben in 2018 geïnvesteerd in een pelletketel met zonneboiler en heatpipes. Pelletketel werd toen aangeraden omdat de warmtepomp toen nog niet optimaal was. Geen cv meer, de boiler regeld al ons warmwater verbruik. Gas wordt binnenkort afgesloten ivm inductie kookplaat. Vloer is nu geïsoleerd met droogbouw vloerverwarming. Nu de grap, wij verstoken per jaar 4,5 pallet met pellets, hopen dit jaar minder vanwege de isolatie, tot nu toe betaalde je voor een zak pellets ca 2,90, 65 zakken op een pallet x 4,5, komt op 848, nu is een zak 12 euro, komt op 3510. Wij hadden geluk en hebben de helft binnen, maar waar kan je nog pellets krijgen. Toch maar weer een cv ophangen en de gas installatie niet af laten sluiten.???

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe27 sep. 2022 - 13:18

Een pelletkachel was ook aantrekkelijk omdat er subsidie van de overheid op zat. Ook in een tijd dat al lang duidelijk was dat pelletkachels een ramp voor het milieu, de natuur en de gezondheid van buurtgenoten zijn. Die CV ketel ophangen is misschien wel een goed idee. Ook niet duurzaam natuurlijk maar nog altijd minder slecht voor het milieu en gezondheid. Maar investeren in zonnepanelen en een inmiddels behoorlijk geïnnoveerde warmtepomp is verreweg de beste optie.

Wijdeveld
Wijdeveld28 sep. 2022 - 15:38

Een pelletkache is sowieso slecht voor het milieu. Al doen ze in Den Haag voorkomen alsof dit niet zo is. Onzin

Lakentje
Lakentje21 sep. 2022 - 22:50

Na het lezen van verhaal op Quotenet, nog meer twijfels over Peerby..hoe zit dat?

Lakentje
Lakentje21 sep. 2022 - 22:46

Wil ik op Peerby kijken wie ik zou kunnen helpen, lees ik in de algemene voorwaarden dat ieman die hulp krijgt moet betalen? Hoe zit dat?

MarcoKessen
MarcoKessen19 sep. 2022 - 18:16

We hebben een warmtepomp , als er een enrgieplafond komt , kijkt men naar een gemiddelde gas en elektrarekening. Mensen met een warntepomp gebruiken meer elektra en of bijna geen gas meer. Het elektraverbruik is dus twee keer hoger door gebruik warmtepomp. Hoe worden warntepompgebruikers geconpenseerd? Het plafond is een gemiddelde, warmtepomp verbruik aan elektraverbruik is hoger. Mesen die dus flink geinvesteerd hebben in warmtepomp worden dus minder gecompenseerd en dus benadeeld . Verduurzamen moet toch ook leiden tot lagere energietekening. Zou graag na morgen willen weten hie ons kabinet hier mee om gaan .

1 Reactie
Wijdeveld
Wijdeveld28 sep. 2022 - 15:36

Het moet bij de aanschaf van een warmtpomp toch al duidelijk zijn geweest dat warmtepompen stroom gebruiken. Een goed combinatie zou dan zijn geweest een warmtpomp en zonnepanelen. De stroom die een warmtepomp dan vraagt kan worden gecompenseerd door zonnepanelen. Toch iets vergeten?