#IkRedHetNietMeer | Uitzending | 23 september

23-09-2022

Nederland verkeert in een grote crisis. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft problemen met het betalen van de boodschappen en energierekening. In dit programma geven wij deze mensen een gezicht.

 

In deze uitzending:

 

In deze aflevering gaan we naar Rotterdam. Nashrin kampt al twintig jaar met financiële zorgen. Haar ex-man zorgde voor de eerste schulden. Dat leidde al snel tot een opeenstapeling van moeilijkheden, en de schulden stapelden zich op. Zo kwam het gezin al snel in een neerwaartse financiële spiraal. Met hulp van een budgetcoach lukt het net. Maar met de sterk stijgende prijzen wordt het allemaal een stuk lastiger: ruimte voor onverwachte rekeningen is er simpelweg niet meer. Haar zoon is volgende week jarig, maar uitgebreid vieren is geen optie. Volgende week is haar zoon jarig, maar een feestje zit er niet in: het is elk dubbeltje omdraaien om te overleven.

 

Ook gaan we naar Amsterdam. Naar Filah, om precies te zijn: een pijpladerestaurant dat zich richt op mensen met een kleine beurs. Dat waren vroeger vooral daklozen maar tegenwoordig merendeels oudere mensen. Ze kunnen daar eten voor € 3,- of voor € 2,50 als ze een tienrittenkaart kopen. Filah is opgericht door buurtbewoners annex kerkgangers en wordt bekostigd uit opbrengsten van de Tweede Ronde (een kringloopwinkel), en uit donaties. Vanwege de crisis wordt het steeds drukker. En de inkoop van het eten wordt steeds duurder. Gelukkig zijn er een stel koks die zelf het eten betalen dat ze koken. Een erg lief initiatief!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.