#IkRedHetNietMeer: Verhalen van mensen die hulp aanbieden

theme-icon
#ikredhetnietmeer
  •  
19-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1957 keer bekeken
  •  
ikredhetnietmeer_aanbod2_20220919

De #IkRedHetNietMeer-actie maakt duidelijk dat er héél veel mensen zijn die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden en de grootst mogelijke moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Er zijn echter ook mensen die graag bereid zijn om iets voor een ander te doen. Hieronder een korte bloemlezing.

De actie #IkRedHetNietMeer heeft een hoop teweeggebracht. Niet alleen kregen we veel – vaak schrijnende – verhalen te horen van mensen die het nauwelijks meer redden, óók boden veel mensen aan om anderen te helpen. Via de link hieronder lees je enkele verhalen van mensen die om hulp vragen:

Het artikel gaat verder na onderstaande link.

Inzendingen van mensen die hulp bieden

Hieronder plaatsen we enkele inzendingen van mensen die hebben aangeboden om minderbedeelden te helpen.

"Wat een goed initiatief! Graag willen wij mensen helpen die het niet meer redden. Wij krijgen zelf bijvoorbeeld meer compensatie van de overheid dan dat de meerkosten voor gas en energie gaan bedragen. Dat is natuurlijk volledig de omgekeerde wereld!
Ik hoor graag wat wij kunnen betekenen.
"

- Christine, Leiden (volledige naam bekend bij de redactie)

"Na het zien van jullie uitzending gisteravond willen wij in onze buurt in Hilversum graag iets doen voor onze medemens, door middel van het zo nu en dan weggeven van een boodschappentas hier in de buurt. Ik hoor het graag. Ga zo door om dit probleem onder de aandacht te houden. Schrijnend is het!"

Judith, Hilversum (volledige naam bekend bij de redactie)

"Ik wil wel wat doen voor mensen die het nodig hebben. Is er een alleenstaande moeder met kinderen in Haarlem waar ik een tas met (gewenste) boodschappen kan bezorgen? laat het me weten en ik zorg ervoor! Succes met jullie actie, top!"

Paul, Haarlem (volledige naam bekend bij de redactie)

"Wij zijn een echtpaar woonachtig in de Wieringermeer. We zijn beiden 70+. Onze identiteit is bekend bij de organisatie en is verder niet van belang. Behalve de AOW ontvangen wij pensioen, en dat stelt ons in staat om een normaal leven te leiden. Wij doen graag mee omdat dit een fantastische actie is met een beroep op solidariteit.

Schrijnend dat het in een – volgens premier Rutte – gaaf land nodig is. Maar als je hoort dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan en bij velen de kachel niet meer aan kan uit angst voor torenhoge rekeningen, dan moet je in actie komen. Samen maken we het verschil. Eénmaal in de twee weken een goed gevulde boodschappentas is het minste dat we kunnen doen"

Echtpaar, Wieringermeer (volledige naam bekend bij de redactie)

Interview: Mecheline uit Amsterdam

interview_ikredhetnietmeer_1

Mecheline

© Eigen werk

Mecheline uit Amsterdam wilde graag het één en ander kwijt over haar beweegredenen om deel te nemen aan de actie #IkRedHetNietMeer. Volledige naam is bekend bij de redactie.

Ze is 64 jaar, woont in Amsterdam, is gehuwd, heeft volwassen kinderen die het huis uit zijn, en werkt als klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Wat vinden jullie van de actie #IkRedHetNietMeer?

- "Goede actie. Veel mensen redden het niet meer met rondkomen. Elkaar helpen hierbij is noodzakelijk. We hebben ons vaker afgevraagd waarom er niet een dergelijke actie vanuit de overheid wordt georganiseerd om mensen die iets willen doen te helpen zich te organiseren. Vanuit macro- naar microniveau."

Waarom hebben jullie besloten om hulp aan te bieden?

- "Wij willen graag helpen omdat we daarvoor de mogelijkheid hebben. Goede doelen vinden wij vaak onduidelijk wat betreft de vraag waar het geld of inspanningen precies naartoe gaan."

Op welke wijze zouden jullie ondersteuning kunnen of willen bieden? 

- "Binnen onze mogelijkheden kan dat in financiele zin of door middel van praktische hulp. Wel willen we graag inzage in waar en hoe onze gelden of inspanningen precies naartoe gaan."

Interview: Arthur en Mary uit Delft

interview_ikredhetnietmeer_2

Arthur en Mary

© Eigen werk

Ook Arthur en Mary wilden graag een steentje bijdragen aan de actie en willen daar iets over kwijt. Ze zijn respectievelijk 76 en 74 jaar oud, zijn woonachtig in Delft, hebben beiden gewerkt in het onderwijs en zijn alweer enige tijd met pensioen. Ze hebben kinderen, en die zijn al het huis uit.

Wat vinden jullie van de actie #IkRedHetNietMeer en waarom doen jullie mee?

- "De actie spreekt ons aan omdat het iedereen die wil de mogelijkheid biedt om wat zinnigs te doen. Daarom hebben wij ons ook aangemeld."

Op welke wijze zouden jullie ondersteuning kunnen of willen bieden?

- "Wij brengen graag één keer in de veertien dagen of eens per drie weken een gevulde boodschappentas aan."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.