Alles omhoog, behalve je inkomen

  •  
05-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
pexels-cottonbro-3943740

De geldzorgen in ons land zijn groter dan ooit. De economische crisis raakt steeds meer mensen. Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat zij €17 miljard vrijmaken voor koopkrachtreparatie. Een groot deel hiervan wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een voortzetting van de energietoeslag van €1.300 en een verhoging van de zorgtoeslag. Maar wat als je geen recht hebt op deze overheidssteun? Hoe moet je dan rondkomen?

Een voortzetting van de energietoeslag van €1.300 en een verhoging van de zorgtoeslag klinkt goed, maar niet iedereen heeft hier recht op. Ook middeninkomens kunnen steeds moeilijker rondkomen, maar vaak vallen zij net buiten alle tegemoetkomingen. Ze hebben geen recht op toeslagen of andere vormen van overheidssteun. Hoe moet je rondkomen als alles om je heen duurder wordt, maar je inkomen niet hoger wordt? Op Twitter delen veel mensen hun zorgen hierover. Wij hebben er een paar uitgelicht in dit artikel:

Om te beginnen: hoeveel middeninkomens redden het (niet)?

Naast de middeninkomens komen mensen met een AOW en een klein pensioen ook niet in aanmerking voor toeslagen

Als hardwerkende verpleegkundige met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen

Zelfs fulltime werken zorgt niet meer voor zekerheid

Armoede stopt niet bij 120% van het sociaal minimum

Een kind van 2 en een baby op komst terwijl het spaargeld verdampt

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.