In 'Hollands Hoop' belanden forensisch psychiater Fokke, zijn vrouw Machteld en hun kinderen onverhoopt in de wiet-business, met alle gevolgen van dien...

Nieuwe karakters

1920_hh2-fam-augustinius-close-online-copyjur-oster-508920
Nieuwe rollen voor Chris Zegers, Malou Gorter, Caya de Groot en Saskia Temmink

Vandaag gaan de opnamen van start voor het derde seizoen van de veelgeprezen BNNVARA/NTR-dramaserie Hollands Hoop. Hollands Hoop III is naar verwachting begin 2020 te zien op NPO 3.

Alle karakters die seizoen 2 hebben overleefd, keren terug: ook in het derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Marcel Hensema (Fokke), Kim van Kooten (Machteld), Martijn Lakemeier (Pepijn), Peter Van Den Begin (Dimitri), Gaite Jansen (Talia) en Hadewych Minis (Liesbeth). Acteurs Chris Zegers, Malou Gorter, Caya de Groot en Saskia Temmink maken hun entree.


Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan.

Hollands Hoop sleepte diverse prijzen en nominaties in de wacht. Zo werd seizoen 1 bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Kim van Kooten kreeg de Gouden Notekraker voor beste actrice. Scenarioschrijver Franky Ribbens won de Kees Holierhoek Scenarioprijs en de Zilveren Krulstaart. Regisseur Dana Nechushtan ontving de DirectorsNL Award. En de interactieve website van de serie won de Zilveren Lovie Award. De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de remake rechten van Hollands Hoop aangekocht voor de Amerikaanse markt.

In het eerste seizoen van Hollands Hoop maakten we kennis met forensisch psychiater Fokke (Marcel Hensema), die de wiethandel inrolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij, door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. In seizoen drie wordt Fokke geconfronteerd met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.

Hollands Hoop III is een coproductie van BNNVARA en de NTR.