Logo Geslacht!
In Geslacht! vraagt Raven van Dorst zich af welke rol gender nou speelt in onze maatschappij. Waarom denken we in de hokjes 'man' en 'vrouw'? En zit er nog wat tussenin?

Over

In Geslacht! vraagt Raven van Dorst zich af welke rol gender speelt in onze maatschappij. Waarom denken we in de hokjes 'man' en 'vrouw'? En zit er nog wat tussenin?

Aflevering 1 
Wat maakt een man mannelijk? En wat maakt een vrouw vrouwelijk? Daar gaat Raven naar op zoek. Die ontmoet ex-schoonmoeder Patricia Paay. In diens ogen het toonbeeld van vrouwelijkheid. Ook ondergaat die een baarmoederritueel om diens vrouwelijke kant te ontdekken. Tot slot ondervraagt die Maxim Hartman. Wat wat is nou zijn visie op de rol van de man in onze samenleving? 
Aflevering 2 
In deze aflevering staat het lichaam centraal. In hoeverre bepaalt je lichaam of je je mannelijk of vrouwelijk voelt? Om hier achter te komen doet Raven een hormoontest met travestiet Snorella. Ook neemt die deel aan een poseerclinic voor vrouwelijke bodybuilders. Die ontmoet een meisje met een intersekse conditie, die is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. 

Aflevering 3 
In deze aflevering stelt Raven zich de vraag: kan je je ook man of vrouw denken? Zit gender tussen je oren? Die ontmoet hiphop artiest Mykkie Blanco, die zichzelf genderqueer noemt en als man in vrouwenkleding loopt. Ook gaat die op bezoek bij politicoloog Mounir Samuel. Hij is een tijdje geleden uit de kast gekomen als man in een vrouwenlichaam. Tot slot ontmoet die Eveline, die zichzelf op late leeftijd heeft gevonden als vrouw in een mannenlijf.

Aflevering 4 
Is Nederland wel klaar voor het accepteren van een 'derde sekse'? Oftewel, niet man of vrouw, maar iets daar tussenin. Dat vraagt Raven zich af. Die spreekt hierover met politicus Vera Bergkamp. Die gaat winkelen in een genderneutrale kledingwinkel en die ontmoet de controversiële artiest Genisis P Orridge, die van gender-vrij denken zijn levensfilosofie heeft gemaakt.