NPO
Sfeerfoto van De Bende van Van der Lende

De Bende van Van der Lende

De Bende van Van der Lende hoor je elke maandag tot en met donderdag tussen 16:00 en 18:00 uur op NPO 3FM!
De Bende van Van der Lende

Over Frank

Frank 16:9
Frank is Frank. En daar is ie verdomde blij mee. Al wordt hij in de wandelgangen van 3FM constant ‘Hoitjes’ genoemd. Waarom? Omdat ie dat altijd zegt bij binnenkomst in de studio. ‘Hoitjes’!

Voordat hij voet aan de grond kreeg in Hilversum, wandelde Frank rond in Uithoorn. Daar begon –ie op zijn zestiende met het programma ‘Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende’ op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Een en al ellende was dat.

Fenomeen Frank
Langzamerhand wordt Frank wat bedrevener in het fenomeen dat radio maken heet. Op de School voor Journalistiek in Utrecht gaat het experimenteren verder. En niet alleen op ’t gebied van radio. Ook qua vriendinnetjes, drank en feestjes. Op zijn achttiende vertrekt hij dan ook naar Amsterdam om daar zijn vleugels uit te slaan en zich onder te dompelen in het leven.

Radiomonster
Met de trein uit Amsterdam komt deze lange lijs 6 jaar geleden aangezweefd in het Hilversumse. Via BNN University werkt hij voor alle programma’s van BNN op 3FM. Denk aan de Coen en Sander Show , Open Radio met Timur en Ramon en @Work . Ook op Radio 1 is Frank niet weg te slaan. Live-verslag doen voor BNN Today tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, 3 weken lang elke dag radio maken vanaf een boot en sinds september 2012 zijn eigen programma op Radio 1: Nachtbrakers .

Nachtbraker
De titel Nachtbraker slaat de spijker op zijn kop. Want dat is exact wat Frank het liefst doet. Nachtbraken. Nachten lang in de kroeg zitten en sterke verhalen vertellen, slenteren door de Amsterdamse straten, terwijl mensen alweer naar hun werk gaan en thuis nog een drankje te drinken om ‘het af te leren’.

Vandaar dat –ie ook hier op 3FM een jaar lang de nacht voor zijn rekening nam in de  Bende van Van der Lende elke werkdag tussen 4-6. Luisteren is genieten en genieten is luisteren. Liefde.

Daglicht
Vanaf 2015 ziet Frank het daglicht op 3FM. Iedere vrijdagavond maakt hij samen met Timur het programma  Live Vanuit Klazienaveen,  van 19:00 tot 22:00 uur. Een paar uurtjes later dompelt hij zich onder in de zaterdagnacht om tussen 1:00 en 4:00 uur De Bende van Van Der Lende te presenteren. Daarnaast luidt Frank je zaterdagavond in met het programma  That's Live .

Frank <3
En dan gaat het snel. Zijn vriendjes van de radio, Coen en Sander, waar hij achter de schermen veel voor heeft geproduceerd en mee heeft samengewerkt, verlaten 3FM voor een carrièremove en starten daarmee voor Frank een groot avontuur. Hij begint op 1 juni 2015 met zijn middagprogramma Frank <3 van 16:00 tot 18:00 uur.

Mini-interview met Frank!

Wie is Frank in drie woorden?
Lang, vrolijk, gek.

Waar ben jij trots op?
Ik ben trots op mijn wereldrecord concertbezoeken, mijn inloopkast en mijn enorme collectie zonnebrillen.

Wat kan jij absoluut niet?
Toon houden terwijl ik zing.

Wie is je grote voorbeeld?
Jim Morrison. Wat een stijl, wat een uitstraling, wat een zanger, wat een dichter, wat een meisjesidool.

BRON: 3FM.NL