Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Kerstvakantie kijkvoer: de beste kostuumdrama's van 2019, deel 2

17 dec 2019
  •  
leestijd 3 minuten
miserabel
We maakten al eerder een lijst van de beste kostuumdrama's van 2019, maar er is zo veel moois dat niet alles in een artikel paste. Daarom is hier een deel 2.

Poldark

Poldark is een historische dramaserie van de BBC, gebaseerd op de romans van Winston Graham. Het verhaal draait om de doodgewaande legerofficier Ross Poldark, die zijn familie de schrik van hun leven bezorgt, wanneer hij ineens terugkeert na een aantal jaren aan het front van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Zijn herrijzenis veroorzaakt een felle competitiestrijd voor de erfenis van het familielandgoed Nampara.

De serie waarin Aidan Turner de hoofdrol speelt verpulverde in Engeland alle kijkcijferrecords. Dit jaar werd het vijfde en laatste seizoen uitgezonden.

Poldark is te zien via de BBC of NPO Start.

Vikings

De serie Vikings is geïnspireerd op de sagen over de legendarische Noorse Viking Ragnar Lothbrok (Ragnar "Harige Broek" in het oud-Noors), die bekend stond als de plaag van Frankrijk en Engeland in de 9e eeuw. De serie vertelt het verhaal van Ragnars broeders en zijn familie gedurende zijn heerschappij over Kattegat.

Dit jaar werd het zesde en laatste seizoen van de serie uitgezonden, die te zien is via Ziggo en Foxnl.

The Last Kingdom

Het groots opgezette Netflix-drama The Last Kingdom speelt zich af op het Britse eiland in de 9e eeuw, wanneer Groot-Brittannië is opgedeeld in negen verschillende koninkrijken. Gebaseerd op de Saxon Stories van Bernard Cornwell, volgt het verhaal de strijd tussen de Angelsaksen en de 'Denen' in Zuid-Engeland. Liefhebbers van wapengekletter kunnen zich laven aan de vele gevechtsscènes in prachtige landschappen. De oplettende kijker zal in seizoen drie nog een bekend gezicht zien: Tygo Gernandt treedt aan als het personage Jackdaw. Dit jaar werd ook een vierde seizoen gelanceerd op Netflix.

Les Misérables

De klassieker Les Misérables zullen velen vooral in musicalvorm kennen, maar de BBC maakte dit jaar ook een miniserie gebaseerd op de roman van Victor Hugo uit 1862. Dominic West speelt Jean Valjean, David Oyelowo schittert als Javert en Lily Collins is de beeldschone Fantine. De serie kreeg lovende recensies in de Britse pers, met dank aan het indrukwekkende acteerwerk en de prachtige decors. De serie is te zien op de BBC of via Amazon.

World on Fire

De serie World on Fire speelt zich af in het eerste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Grote namen als Helen Hunt en Sean Bean spelen een hoofdrol in het oorlogsdrama dat zich door een hoge mate van originaliteit en humor onderscheidt in het genre. Beginnend met de invasie van Polen en eindigend bij de Battle of Brittain neemt de serie je mee in de bevreemdende ervaring die oorlog heet. Je kunt World on Fire zien via BBC First.

The Aeronauts

In The Aeronauts spelen Felicity Jones en Eddie Redmayne de welvarende jonge weduwe Amelia Wren en de ambitieuze wetenschapper James Glaisher. De film volgt hun pogingen om in een ballon hoger te vliegen dan iemand ooit heeft gedaan en is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Hoewel absoluut een kostuumdrama heeft The Aeronauts alle kenmerken van een zinderende avonturen- of zelfs actiefilm. Je ziet hem in de bioscoop of binnenkort op Amazon Prime.

Populair bij BNNVARA