De Ombudsman was een programma van de VARA. De twee gingen zo'n 40 jaar hand in hand. Wie de Ombudsman was? Na een aantal anderen was dat uiteindelijk Pieter Hilhorst.

Nog meer studenten onterecht bedreigd met langstudeerboete

16-02-2012
Drie weken geleden kwam De Ombudsman op voor studenten die na hun eerste masterjaar al een langstudeerboete dreigden te krijgen, omdat ze eerst een premaster hadden gevolgd en tijdens dat jaar ook al als master waren ingeschreven. Hierdoor hadden ze hun uitloopjaar al verspeeld. In de uitzending erkende staatsecretaris Zijlstra dat de studenten geen blaam trof en hij garandeerde dat ze die boete niet hoefden te betalen. Maar na de uitzending ontdekte De Ombudsman dat er nog een groep is die onterecht bedreigd wordt met zon boete: studenten die na de havo een hbo-propedeuse halen en daarna instromen als bachelor op de universiteit. Ook zij zijn hun uitloopjaar kwijt. Wat gaat Zijlstra daar aan doen?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.