de Lagarde

Zumbo: Just Desserts: S02E01: epische desserts

  •  
10-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zumbo: Just Desserts
Ten opzichte van andere bakshows is Zumbo een tikkeltje kleurloos.
Aan de muziek die onder beelden wordt geplaatst kan je, zeker bij mainstream films of televisieseries, al snel raden waar we mee te maken hebben. Een komedie, een tragedie of een epos. In het geval van Zumbo hebben we te maken met bombastische, heftige composities. Denk aan Pirates of the Caribbean meets Charlie and the Chocolat Factory. Een dessert-epos dus, want onder de bezielde regie van ‘creatief genie’ Adriano Zumbo mogen tien normale stervelingen in het tweede seizoen, gecreëerd door ‘the man who can make magic happen’, opnieuw een poging doen om het toetje der toetjes uit hun mouwen te schudden.
En zijn toetjes niet episch? Je bent zo goed als je laatste werk, en het dessert is het laatste gerecht van een diner, de hekkensluiter. Dus moet je excelleren. En de deelnemers nemen hun taak uiterst serieus. Zumbo en zijn co-presentatrice moeten worden geïmponeerd, met kleurrijke maaksels en golvende creaties.  
Zumbo was overigens ook werkzaam bij Sugar Rush , en Zumbo: Just Desserts is in dat opzicht een spin-off. De kok staat dus in zekere zin centraal, en dat was ook in het eerste seizoen een beetje problematisch. Zumbo verstaat zijn vak, maar is niet per se een innemend man. Die lacune moet co-presentatrice Rachel Khoo invullen, maar dat lukt slechts ten dele. Misschien heeft dit ook wel te maken met de eisen die door de kijker heden ten dage worden gesteld aan realitytelevisie. Waar er ooit neergekeken werd op het genre, is er met shows als Nailed It! een nieuw hoofdstuk aangebroken. Waarin het niet uitsluitend de creaties zijn die tot de verbeelding moeten spreken, maar de presentatoren net zo.
Zumbo: Just Desserts S02, vanaf 10 januari 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!