Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Zuidas S01: wat zich werkelijk afspeelt achter de spiegeltorens

  •  
15-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Zuidas
Een geweldige cast (let op Annet Malherbe!) toont een weinig fris beeld van de advocatuur langs de A10.
Voor Zuidas – een achtdelige dramaserie over een groot advocatenkantoor – baseerden de makers zich op Zo Zuidas, een blog waarin twee vrouwelijke advocaten onder pseudoniemen alle ins & outs binnen de advocatuur prijsgeven. En dat is weinig fris; de advocatuur is een 'oud geld'-wereld, waarin ambitie, macht, seks, status, nepotisme en hiërarchie de boventoon voeren. Zuidas laat de kijker zien wat zich werkelijk achter de Amsterdamse spiegeltorens aan de Ring A10 afspeelt.
De serie start met de sollicitatie van afgestudeerd rechtenstudente Sabia (Jouman Fattal) bij het gerenommeerde kantoor Van de Sande Grinten Meijer. Partners Christine Meijer (Annet Malherbe) en Rudolf Van de Sande Grinten (Mark Rietman) zijn op zoek naar een advocaat-stagiar, maar uiteindelijk maakt ze te weinig indruk op het tweetal. Via een omweg komt de ambitieuze Sabia alsnog terecht bij het kantoor, samen met Quinten Van de Sande Grinten (Bram Suijker), de luie zoon van Rudolf die louter is aangenomen omdat zijn vader partner is.
Zuidas
Stukje bij beetje vecht buitenbeentje Sabia (ze was nooit lid van het corps, ze ziet er niet Nederlands uit, ze kleedt zich anders) zich  de aartsconservatieve juristenwereld van jurisprudentielunches, Talent Dinners en Diversity Days binnen en ontvouwt zich een gitzwart, spannend verhaal. Let u vooral op Annet Malherbe, übergeloofwaardig als de strenge Christine Meijer, en Mark Rietman in de rol van de geslepen Rudolf. Maar ook de rest van de cast – Guy Clemens, Robert de Hoog, Noortje Herlaar – mag er zijn. Het scenario is van Philip Delmaar, ook verantwoordelijk voor Keyzer & De Boer Advocaten (2005-2008).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!