de Lagarde

ZeroZeroZero S01E01-03: fascinerend en gelaagd verhaal over drugshandel

  •    •  
03-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ZeroZeroZero
Spannend intercontinentaal drama van makers Gomorra.
Foro credits: Lumière
ZeroZeroZero is gebaseerd op het boek van de Italiaanse journalist Roberto Saviano ( Gomorra ), dat voor televisie werd geadapteerd door Stefano Sollima en Leonardo Fasoli (Gomorra). In het drugsdrama komen drie verhaallijnen bijeen in een saga rondom een cocaïnetransport. De productie gebeurt in Mexico, de distributie is in handen van een Amerikaans transportbedrijf, en de verkoop wordt gedaan door de Italiaanse maffia.
Wat soms lastig is in dit soort internationale verhalen is dat de verbinding tussen de verhaallijnen niet altijd direct te zien is. In ZeroZeroZero is de verbinding vanaf de eerste aflevering duidelijk: de partijen zijn allemaal schakels in de wereldwijde drugshandel, welke zorgt voor een miljoenenomzet en veel geweld.
ZeroZeroZero
Elk verhaal staat op zichzelf en heeft een eigen ‘sfeer’, geheel passend bij de context. In het Italiaanse Calabria is er een maffia-verhaal met een complexe familiegeschiedenis, waarin Stefano (Giuseppe de Domenico; Euphoria ) probeert in te gaan tegen zijn opa en hoofd van de 'Ndrangheta Don Minu (Adriano Chiaramida).
ZeroZeroZero
In Amerika zie we een soort familiedrama/roadmovie waarbij Emma Lynwood (Andrea Riseborough; Birdman) en broer Chris (Dane DeHaan) moeten zorgen dat het cocaïnetransport doorgaat om het familiebedrijf financieel te redden.
ZeroZeroZero
En in Mexico is er een strijd tussen het kartel, autoriteiten en corruptie waarbij soldaat Manuel Contreras (Harold Torres) de touwtjes in handen lijkt te hebben.
ZeroZeroZero
Vernieuwend is dat er geen duidelijke held in het verhaal is. Alle personages lijken ‘slecht’ te zijn of iets te verbergen. ‘Familie gaat boven alles’ gaat hier niet op: zaken gaan voor alles en dit zorgt voor intrigerende geheime agenda’s en (bruut) verraad tussen personages.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
ZeroZeroZero
Elke aflevering laat voorgaande gebeurtenissen zien vanuit het perspectief van een ander personage. Hierdoor ontstaat een indrukwekkende en intense verweving van gebeurtenissen. En het zorgt ervoor dat elk verhaallijntje de nodige achtergrond krijgt.
ZeroZeroZero
ZeroZeroZero heeft wat je verwacht en wil van een verhaal waarin de (Italiaanse) maffia een grote rol heeft: bruut geweld en veel verraad. Maar tegelijkertijd is de serie allesbehalve voorspelbaar. ZeroZeroZero verrast met verhaalontwikkelingen, personages en gekozen filmlocaties.
ZeroZeroZero S01, vanaf 4 juli 2022 op Canvas
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!