Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Younger S07E01-04: ben je Team Josh of Team Charles?

  •  
20-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Younger S07
De echte leeftijd van Liza is inmiddels oud nieuws. Maar bij wie vindt ze eeuwige liefde?
Zes seizoenen lang haalde Younger het maximale uit een simpel gegeven: een veertigjarige alleenstaande moeder, Liza (Sutton Foster), doet zich voor als twintiger om aan de slag te kunnen bij een uitgeverij. Maar wat begint als een leugentje om bestwil – niemand neemt een vrouw van middelbare leeftijd aan die al 18 jaar uit de running is geweest – blijkt gedurende de seizoenen steeds minder goed vol te houden, zeker wanneer meer en meer mensen ervan afweten.
Na seizoen zes is haar echte leeftijd – letterlijk – oud nieuws. Dus gaat in seizoen zeven alle aandacht naar de tweede rode draad in de serie: de driehoeksverhouding tussen Liza, de jonge tattoo-artiest Josh (Nico Tortorella, The Walking Dead: World Beyond ) en de hoffelijke uitgever Charles Brooks (Peter Hermann).
Younger S07
Bedenker Darren Star (Sex and the City, Emily in Paris) weet als geen ander hoe de kijker te bespelen, zodat je de ene keer hoopt dat Liza bij Josh en dan toch weer bij Charles belandt. In het derde seizoen liep de relatie tussen Liza en Josh uiteindelijk stuk op zijn kinderwens (Liza heeft al een volwassen dochter en keek niet uit naar een terugkeer naar luiers en slapeloze nachten) en zo greep Charles zijn kans. Maar juist hij liet in seizoen zes wat van zijn minder charmante kantjes zien. Want al gaf Charles veel voor haar op – zijn positie als hoofd van de uitgeverij waar ze allebei voor werken – het is moeilijk te vergeten dat hun relatie begon toen hij haar superieur was en nog dacht dat ze in leeftijd twintig jaar scheelden.
Younger S07
Dus komt het niet als een hele grote schok dat Liza, wanneer Charles haar in de finale van seizoen zes ten huwelijk vraagt, hem niet meteen dolgelukkig in de armen vliegt. Liza staat niet te springen om weer in het huwelijksbootje te stappen. Allebei hun eerdere huwelijken waren niet direct goede visitekaartjes voor echtelijk geluk. Daarnaast is Charles nog niet eens officieel gescheiden. En hebben ze nu echt een papiertje nodig als bewijs dat ze van elkaar houden? Charles vindt duidelijk van wel.
Younger S07
Voor een man die al zoveel voor Liza heeft opgegeven is Charles opeens wel heel snel bereid om de hele relatie in de prullenmand te gooien. Of is er nog een andere achterliggende reden dat hij opeens een makkelijke uitweg kiest? Hoe het ook zij, hij maakt het ons wel heel moeilijk om voor Team Charles te zijn.
Younger S07
De daaropvolgende drie afleveringen zullen daar geen verandering in brengen. Zeker niet wanneer Charles steeds meer tijd doorbrengt met de listige miljonair Quinn (Laura Benanti), met wie Liza weinig positieve ervaringen heeft. Dus lijkt de weg misschien toch wel weer vrij voor Josh, die zijn kinderwens inmiddels bij co-ouder Clare (Phoebe Dynevor, Daphne uit Bridgerton ) in vervulling heeft zien gaan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Younger S07
Ook het zevende – en laatste – seizoen van Younger kijkt weer lekker weg. Plotwijs blijft er wel wat te wensen over. Want hoewel het fijn is dat Hilary Duff (als goede vriendin en hechte collega Kelsey) en Debi Mazar (als kunstenares en boezemvriendin Maggie) weer van de partij zijn – we moeten het helaas wel zonder Miriam Shor/Diana Trout doen – hebben zij de eerste vier afleveringen maar weinig om handen.
Younger S07
De belevenissen in de uitgeverij waren altijd een zwakke schakel – en raken ook het makkelijkst gedateerd. Dit seizoen is dat niet anders. Met als onbetwist dieptepunt een persiflage op Greta Thunberg in de gedaante van de 16-jarige Oostenrijkse klimaatactiviste Füpa Grünhoff. De futuristische variant van Little Women (Little Women in Space) zou ik dan wel weer willen lezen.
Younger S07, vanaf 21 april 2021 wekelijks bij Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!