Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Younger S06E01-02: hoopvol, maar niet naïef

  •  
13-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Younger S06
Leeftijd speelt steeds minder een rol in het leven van veertigplusser Liza Miller - die zich op haar werk voordoet als veertien jaar jonger. Toch zijn nog niet alle obstakels van de weg.
Liza Miller (Broadway-vedette Sutton Foster) en de serie Younger zijn een eind gekomen sinds de pilot, waarin de veertigjarige alleenstaande moeder zich tijdens een sollicitatie bij een uitgeverij voordeed als 26, omdat ze anders niet zou worden aangenomen. Ze was er te lang uit geweest om weer op haar oude niveau te beginnen en te oud voor een stageplek.
- Voor wie de serie nog niet heeft gekeken, stop hier met lezen -
Maar nu, vijf seizoenen later, lijkt alles te gaan zoals ze vooraf alleen maar had kunnen dromen. Ze heeft zich door haar harde werk en enthousiasme van assistente van een assistente opgewerkt tot redacteur, met haar collega en goede vriendin Kelsey (Hilary Duff) aan het hoofd. Haar grote liefde, uitgever Charles Brooks (Peter Hermann, Law & Order: SVU), heeft zelfs zijn baan opgegeven, zodat ze wel gewoon samen kunnen zijn.
Helemaal zonder obstakels is het leven uiteraard niet. Ook al kennen de belangrijkste mensen om haar heen inmiddels haar ware leeftijd, waaronder Kelsey en Charles, voor de rest van de uitgeverij is zij nog steeds een twintiger. Want dat een 28-jarige assistente een affaire heeft met de directeur is tot daaraan toe. Identiteitsfraude is een heel andere zaak.
Younger S06
Ondertussen worstelt Kelsey met haar nieuwe verantwoordelijkheden als kersverse – en jongste – uitgever ooit, vooral in de omgang met hun belangrijkste investeerder, Quinn (Laura Benanti, Nashville , Supergirl ), die toevallig ook een boek heeft dat ze graag uitgebracht wil zien. Want heeft Kelsey nu het glazen plafond doorbroken of staat ze aan de rand van een glazen klif? (met andere woorden: is ze juist aan het hoofd van een noodlijdend bedrijf gezet in de veronderstelling dat ze zal falen?).
Younger S06
Terugkeren naar Younger is als een warm bad, vooral vanwege de erg fijne cast. Sutton Foster blijft onafgebroken sympathiek, zelfs wanneer ze andere mensen door haar leugentje om bestwil onbedoeld in problemen brengt. Ook Hilary Duff is een onverwacht prettige toevoeging, evenals Miriam Shor (Hedwig and the Angry Inch) als Diana Trout, de bitchy baas met een klein hartje. Debi Mazar ( Goodfellas , Entourage, Happy! ) zet met duidelijk plezier haar tanden in de rol van Liza’s beste vriendin Maggie, een lesbische kunstenares.
Younger S06
Ondertussen deelt de serie ook wat plaagstootjes uit aan de uitgevers- en boekenwereld, met subtiele, en niet zo subtiele referenties aan bekende boeken en schrijvers - zoals met het personage Edward L.L. Moore (Richard Masur), een fantasyschrijver wiens laatste hoofdstuk aan zijn befaamde saga Crown of Kings alsmaar op zich laat wachten.
Vriendschap is in Younger de lijm die alles bij elkaar houdt, maar de grote rode draad in de serie was de driehoeksverhouding tussen Liza en de twee mannen in haar leven: Charles en Josh (Nico Tortorella, The Following), een jonge tattoo-artist die ooit wat met Liza begon toen hij dacht dat zij ook in de twintig was.
Younger S06
Met het samenkomen van Liza en Charles is een deel van die spanning weg. Maar Younger is niet naïef. Want wat gaat Charles doen met zijn plotselinge vrije tijd? En hoe voelt Liza zich nu werkelijk nu Josh zijn kinderwens met iemand anders in vervulling is gegaan?
Younger S06, vanaf 13 juni elke week een nieuwe aflevering bij Videoland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!