Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Young, Famous & African S01E01: onuitstaanbare personages

  •  
18-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Young, Famous & African
Realityreeks over rijke, zwarte Afrikanen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een onbedoelde ode aan de leegheid van het bestaan.
Af en toe verschijnt er een titel bij Netflix die meteen intrigeert. Young, Famous & African is hiervan een mooi voorbeeld. De realityreeks werd door de streamingdienst aangekondigd als een portret van rijke Afrikanen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Westerlingen associëren rijkdom in Afrika misschien eerder met witte dan zwarte mensen, en daarover wordt in de eerste aflevering al direct een treffend punt gemaakt door een welvarend personage dat vertelt dat mensen bij zwarte Afrikanen direct denken aan de derde wereld, maar dat blijkt in dit geval een grove misvatting, zoveel is duidelijk.
Dat bovengenoemde verschil is een relevante reden om Young, Famous & African te maken, om een andere kant van rijkdom te tonen. Maar daarmee is ook alles gezegd. Want de realityserie is van meet af aan onuitstaanbaar, en dat ligt aan de puissant rijke mensen die in beeld komen en oneliners bezigen als ‘rijk en beroemd zijn is niet makkelijk’. Ook rijst de vraag: wat is geënsceneerd en wat is echt? En Young, Famous & African leunt wel erg op het businessmodel van The Kardashians en consorten, waardoor het dagelijks leven net ietsjes te perfect oogt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Young, Famous & African
Maar is dat niet waar we naar smachten? Als voyeurs gluren naar de perfecte levens van mensen die geen zorgen voor morgen hebben? Daar zal zeker een markt voor zijn. Maar Young, Famous & African staat ook voor de schaamte voorbij: jezelf superieur vinden omdat je meer designerkleding en dure auto’s bezit dan de buurman. Tijdens het kijken van de eerste aflevering word je dan ook vooral overmand door een zekere leegheid, de leegheid van het bestaan van sommige rijke mensen.
Young, Famous & African S01, vanaf 18 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!