Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

You S03E01: cynisch én aandoenlijk

  •  
16-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
You S03
De obsessieve Joe Goldberg dompelt zich in fijne seizoensopener onder in het kleinburgerlijke leven in een buitenwijk van San Francisco – maar voor hoe lang?
‘Wat gebeurt er nadat de jongen het meisje ontmoet?’, mijmert Joe Goldberg (Penn Badgley) in de openingsscène van het derde seizoen van You. Voor Love Quinn (Victoria Pedretti) is hij naar een ‘zielloze’ buitenwijk van San Francisco verhuisd. Voor haar heeft hij zich gewaagd aan het vaderschap. Maar wat leveren al die offers op? Want is Quinn wel zijn gedroomde levenspartner? Daar lijkt het niet op. Dat er spontaan een nieuwe obsessie opborrelt – voor de sexy buurvrouw – is dan ook geen verrassing. Goldberg leeft bij de gratie van obsessies. Hoewel het erop lijkt dat Quinn hem ditmaal in toom houdt.
De twee psychopaten zijn in dat opzicht aan elkaar gewaagd. Zeker als Quinn haar concurrent gewoon uitschakelt. Zal ze dat doen met iedereen die met Goldberg flirt? Aandoenlijk is daarentegen hoe hun baby de band tussen hun tweeën lijkt te versterken. En hoe Goldberg, ondanks het feit dat hij zogenaamd ‘geen band voelt met het kind’, langzaam toch de juiste golflengte weet te vinden. Hoewel je dat vooral ziet in de scènes zelf, en niet hoort in zijn immer cynische voice-over, waarin hij op eloquente wijze zijn nieuwe omgeving – denk aan rijke, diëtende, narcistische minkukels – affakkelt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
You S03
Nee, laat Goldberg maar F. Scott Fitzgerald voorlezen aan zijn nieuwbakken zoon. Aftasten hoe hij voor vader moet spelen omdat hij geen juist voorbeeld heeft. Waarmee You in het derde seizoen begint als een bij vlagen romantisch drama. Hoewel het, zoals gezegd, niet lang duurt voordat de eerste abominatie de revue passeert. Want als Quinn en Goldberg samen zijn, dan leidt dat tot ernstige neveneffecten. Sneu voor al die rijke, diëtende, narcistische minkukels: die zouden eens moeten weten wie hun nieuwe buren zijn. Dan zou de buitenwijk letterlijk goeddeels zielloos zijn, zoveel is duidelijk.
You S03, vanaf 15 oktober 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!