Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Without Sin S01: uitstekende dialoog en casting

  •  
01-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
755 keer bekeken
  •  
Without Sin

© ITV

Drie jaar nadat een tienervrouw is vermoord komt de moeder erachter dat misschien wel de verkeerde persoon voor deze daad is veroordeeld.

Without Sin is een treffende, ironische titel voor een misdaaddrama waarin vrijwel alle personages lijken te hebben gezondigd. Behalve dan het moordslachtoffer: tiener Maisy, die in de herfst van 2018 ogenschijnlijk thuis wordt vermoord door een vreemdeling genaamd Charles Stone (Johnny Harris). Drie jaar later ontvangt Maisy’s moeder Stella (een knappe rol van Vicky McClure) een audiobericht van Stone dat ze samen met haar ex Paul (Perry Fitzpatrick), met wie ze ooit Maisy kreeg, beluistert. De moordenaar neemt deel aan een project waarin slachtoffers vragen mogen stellen aan de gedetineerden die hun levens hebben geruïneerd.

In de hoop dat dit leidt tot een vorm van loutering. Want Stella is jaren na de tragedie nog steeds in diepe rouw. En ze heeft haar leven ook niet helemaal op orde; zo heeft ze heimelijke seks met Paul terwijl hij opnieuw is getrouwd. Als Stone tijdens de eerste ontmoeting achter de tralies opbiecht dat hij is geframed en dat hij helemaal niet de moordenaar van Maisy is, dan is de chaos compleet. Moet Stella hem geloven? Maar showrunner Frances Poletti, die haar script baseerde op het zogeheten Britse Restorative Project , waarbij gedetineerden spijt kunnen betuigen aan hun slachtoffers, heeft tegen die tijd al op ingenieuze wijze laten doorschemeren dat in Without Sin niets is wat het lijkt.

Without Sin

© ITV

Zo is er iets met drugshandel en gedragen volwassenen zich ook niet altijd zoals het zou moeten. Geleidelijk werkt Poletti naar een ontknoping toe. Door ook veel flashbacks te tonen vallen de puzzelstukjes uiteindelijk netjes op hun plek, met een enigszins bevredigend slot tot gevolg. Without Sin is niet de meest oorspronkelijke Britse krimi, maar de dialoog en casting is zonder twijfel van uitstekend niveau.

Without Sin, vanaf maandag 2 oktober 2023 bij Videoland en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!