Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Westworld-duo maakt serie voor Amazon

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Jonathan Nolan en Lisa Joy produceren een tv-verfilming van William Gibsons The Peripheral voor Amazon.
Het boek van Gibson volgt Flynne Fisher, een vrouw in de nabije toekomst, die merkt dat technologie de maatschappij heel subtiel aan het veranderen is en een verborgen connectie met een andere realiteit ontdekt. Dat uitgangspunt zou Nolan en Joy wel moeten liggen: Nolan was de bedenker van het in 2016 gestopte Person of Interest , een serie waarin een computer die misdaden kon voorspellen zelfbewust werd, en werkt momenteel met Joy aan de HBO-serie Westworld , die eveneens draait om zelfbewuste Artificial Intelligence. Het tweetal heeft Scott B. Smith (A Simple Plan) aangesteld als scenarist en Vincenzo Natali (Cube) zal regisseren. Natali schoot eerder afleveringen van Westworld en probeerde ook jarenlang een verfilming van Neuromancer - een ander beroemd boek van Gibson - van de grond te krijgen.
Amazon werkt momenteel aan verschillende grootschalige scifi-adaptaties , zoals ook Ringworld van auteur Larry Niven. Westworld S02 start op 23 april bij Ziggo.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!