Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

We Are Lady Parts S01: hart, humor en hoofddoeken

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
421 keer bekeken
  •  
We Are Lady Parts
Van optreden voor publiek moet Amina automatisch overgeven. Dan wordt ze gevraagd als leadgitarist voor de punk moslimmeidenband Lady Parts.
Foto credits: Channel 4
De zoektocht naar een leuke moslimman gaat bij Amina (Anjana Vasan) - 26 jaar, Steenbok, bezig met een PhD in microbiologie - niet helemaal zoals gehoopt. Ook haar laatste interview met een potentiële echtgenoot en diens ouders verloopt redelijk desastreus. Dat haar eigen ouders erbij zijn, helpt niet bepaald mee. ‘Ze zweet veel, maar is wel heel nauwgezet’, meldt haar vader behulpzaam. ‘Haar huid heeft nu wat onzuiverheden, maar dat komt alleen omdat ze ongesteld moet worden’, vertrouwt haar moeder de gasten toe.
Nu was Amina waarschijnlijk sowieso niet door de keuring gekomen, zo getuige de afkeurende reactie op haar ‘felgekleurde’ garderobe (Amina draagt pasteltinten). En dat is nog voordat Amina’s moeder haar een gitaar in de handen drukt. Muziek is ‘haram’, niet oké, wijst de jongeman haar streng terecht. Er is geen reden tot zorgen, bezweren haar ouders. Amina geeft alleen maar les. Van optreden voor publiek gaat ze namelijk automatisch overgeven en aan de diarree.
We Are Lady Parts
Hoe Amina dan toch - eerst door omkoping, later vrijwillig - als leadgitarist terechtkomt bij de punk moslimmeidenband Lady Parts, is waar het in het eerste seizoen van de Britse komedieserie We Are Lady Parts  allemaal om draait. De andere leden van Lady Parts, een ‘verwarrende mix van stonede strijdliederen en zure girlpower,’ zijn leadzangeres en gitarist Saira (Sarah Kameela Impey), drummer Ayesha (Juliette Motamed), basgitarist Bisma (Faith Omole) en manager Momtaz (Lucie Shorthouse).
We Are Lady Parts
We Are Lady Parts , gemaakt door Nida Manzoor, eindigde vorig jaar hoog op veel internationale eindejaarslijstjes. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De zesdelige serie stroomt over van hart en humor. Zo worden we in de allereerste aflevering al getrakteerd op een fantasiesequentie waarin Amina’s stugge en strikte huwelijkskandidaat zich ontpopt tot Khal Drogo uit Game of Thrones , een country ballad met zingende sokpoppen en een romantische zwart-wit-scène die zo uit Brief Encounter  (1945) had kunnen komen, met – uiteraard - Amina en Ashan (Zaqi Ismail), de broer van Ayesha, in de hoofdrollen.
We Are Lady Parts
Ook de muziek van de punkband is de juiste mix van hilarisch en bloedserieus. Met zowel originele liedjes zoals I’m Gonna Kill My Sister / Ik ga mijn zus vermoorden (Ze stal mijn eyeliner… Het is eerwraak) en Voldemort under my Headscarf / Voldemort onder mijn hoofddoek , als fijne punkversies van Dolly Partons 9 to 5  en Queens’ We Are the Champions.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
We Are Lady Parts
Het is verfrissend om eens een serie te zien over een groep jonge vrouwen die niet alleen maar lijkt te kunnen praten over jongens, seks en liefde. Sterker nog: behalve bij Amina, staan bij de rest mannen sowieso niet hoog op de agenda, dit tot droefenis van Bisma’s echtgenoot Wasim (Demmy Ladipo) en van Abdullah (David Avery), de huidige scharrel van Saira die hun relatie juist graag officieel wil maken.
We Are Lady Parts
Zelfs Seema (Shobu Kapoor), Amina’s moeder, is eerder bezorgd dan trots dat haar dochter zo krampachtig hengelt naar een echtgenoot. Het leven heeft zoveel meer te bieden. Meedoen aan een band is daarbij een mooie eerste stap. Ongeacht het aantal podia dat ze hiervoor moet onderkotsen.  
We Are Lady Parts, vanaf 27 januari 2022 wekelijks op NPO 3 en NPO Start en tevens in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!