Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wat kunnen we verwachten van The Bridge S04? Vijf vragen

  •  
29-09-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
The Bridge S03
Het vierde en laatste seizoen van The Bridge is vanaf morgen ook beschikbaar bij Ziggo Movies & Series. Wat kunnen we van de afsluitende reeks verwachten? Vijf vragen om je geheugen op te frissen.
Wordt Saga berecht voor de moord op haar moeder?
Hoewel Saga de eerste twee seizoenen haar familiegeschiedenis angstvallig verborgen wist te houden, kwamen de geheimen in het derde seizoen op tafel door het onverwachte bezoek van Saga’s moeder Marie-Louise. Marie-Louise, die aan Munchausen by Proxy lijdt, is uit op wraak: Saga liet haar ouders gevangennemen door hen valselijk te beschuldigen van seksueel misbruik, om zo haar zusje Jennifer bij hen weg te kunnen halen en te kunnen beschermen. Jennifer pleegde echter op veertienjarige leeftijd zelfmoord, waar Marie-Louise Saga nu verantwoordelijk voor houdt. Ze probeert haar dochter te straffen door ook zelfmoord te plegen en het te doen voorkomen alsof Saga haar heeft vermoord. In de laatste aflevering van seizoen drie wordt een vooronderzoek ingesteld naar de betrokkenheid van Saga bij de dood van haar moeder, waardoor Saga wordt geschorst. Met voldoende technisch bewijs, een motief en het ontbreken van een alibi bestaat er voor Saga geen twijfel: ‘Ik word veroordeeld.’ Heeft ze gelijk, of loopt ze op de zaken vooruit?
6061.w1777.0.3a7f48a
Laat Saga zich meer leiden door gevoelens in plaats van ratio?
Met tegenzin redt Saga in het laatste seizoen uiteindelijk Emil, die zichzelf probeerde op te hangen, vanwege zijn rol in de dood van Hans. En vergat ze die paperclip, waarmee Emil in de cel zijn polsen doorsneed, expres? Het is niets voor haar om iets dergelijks te ‘vergeten’ – is het mogelijk dat Saga zich in het volgende seizoen meer laat leiden door haar gevoelens, en dat haar liefde voor de regels wat afzwakt? Haar strikte grens tussen goed en kwaad lijkt te vervagen.
6063.w1777.0.92380dc
Raakt Henrik van de drugs af?
Om met de vermissing van zijn vrouw en dochters om te gaan, heeft Henrik zijn toevlucht genomen tot drugs. Dit leidt tot levensechte hallucinaties, waarin zijn dochters hem omhelzen en met hem spelen. Nadat een in de klei gevonden lichaam geïdentificeerd wordt als zijn vrouw, neemt hij een overdosis waarvan Saga hem net op tijd kan redden. Kan Henrik in het vierde seizoen zonder de pillen? En zo ja, ziet hij zijn dochters dan nog wel?
6059.w1777.0.0cd2c28
Gaat Henrik zijn dochters vinden?
Hoewel het lichaam van zijn vrouw Alice is gevonden, zijn Henriks dochters nog steeds spoorloos. In de laatste aflevering besluit Henrik ontslag te nemen en haalt hij Saga over samen alles op alles te zetten om hen te vinden. Ook is er een nieuwe aanwijzing: een gestolen auto op de dag van de vermissing, vlak bij Henriks huis. Is het na zes jaar nog mogelijk om te achterhalen wie hem heeft gestolen, en heeft de dader iets te maken met de vermissing?
6062.w1777.0.743ad45
Brengt de zoektocht Henrik en Saga dichter bij elkaar?
In de slotaflevering zagen we een huilende Saga, in elkaar gestort in de armen van Henrik. Het is de meeste toenadering die we tot nu toe van de eigenzinnige detective hebben gezien. Is het mogelijk dat Saga zich wat meer gaat openstellen? De laatste beelden waren hartverwarmend: Henrik en Saga, met zijn tweeën tegen de rest van de wereld. Een gelukkiger einde kan The Bridge ons niet geven.
6060.w1777.0.a9f2a6b
Het vierde seizoen van The Bridge is vanaf 1 oktober terug te kijken bij Ziggo Movies & Series. De complete series is ook beschikbaar bij NPO Start Plus. De eerste drie seizoenen staan momenteel op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!