Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Warrior Nun S02E01: direct spannend

  •  
10-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Warrior Nun S02
Hoewel de perikelen rondom zuster Ava soms voelen als een herhaling van zetten is de fantasyreeks opnieuw een goed voorbeeld van beter goed geleend dan slecht bedacht.
Foto credits: Manolo Pavón / Netflix
Het eerste seizoen van Warrior Nun eindigde met een cliffhanger: zuster Mary (Toya Turner) die wordt omringd door Adriels (William Miller) bezeten burgers. Aan het begin van het tweede seizoen is het eerst nog onduidelijk of ze het heeft overleefd, en wat er daarna precies is gebeurd. Ava Silva (Alba Baptista) bivakkeert daarnaast tijdelijk met zuster Beatrice (Kristina Tonteri-Young) in Zwitserland, waar de twee zich gedeisd houden door een barretje te runnen. Totdat de pleuris uitbreekt en ‘The Order of the Cruciform Sword’ – de nonnenorde waar Mary, Ava en Beatrice deel van uitmaken – en masse en over de hele wereld wordt aangevallen.
Uit die aanval kan je opmaken dat de strijd tegen Adriel – die in het eerste seizoen al werd ontmaskerd als een duivel – nog lang niet ten einde is. Ook is er aan het begin van het tweede seizoen een zijverhaal waarin zuster Lilith (Lorena Andrea) op zoek gaat naar Mary – met een grotesk bloedbad tot gevolg. En wetenschapper Jillian Salvius (Thekla Reuten) is nog steeds bezig met het portaal naar de hemel dat ze wist te scheppen – een evidente doorn in het oog voor het Vaticaan, dat tot die ontdekking het alleenrecht had op een verbinding met de bovenwereld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Warrior Nun S02
De spanning is wat dat betreft meteen terug. En Ava is zich goed aan het voorbereiden voor de grote strijd. Hoewel dat in het eerste deel ook al min of meer het geval was: Warrior Nun voelt in dat opzicht soms als een herhaling van zetten. Hoewel de fantasyreeks in positieve zin nog steeds oogt als een knipoog naar Buffy the Vampire Slayer – beter goed geleend dan slecht bedacht lijkt het devies van de makers.
Warrior Nun S02, vanaf 10 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!