Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Warrior Nun S01: vrolijke young adult-pulp

  •  
04-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Warrior Nun
Vermakelijke fantasy/horror/sf/young adult-pulp die zichzelf gelukkig geen moment serieus neemt.
De strijd tussen hemel en aarde - voor minder doet de vermakelijke guilty pleasure Warrior Nun het niet. Er is wel een achtergrondverhaal, iets met aartsengelen, aureooltjes en uitverkorenen. Maar de makers, die eerder ook tekenden voor het soortgelijke Van Helsing , snappen gelukkig ook heel goed dat dat uiteindelijk niet is waar de kijker op zit te wachten. 'Kunnen we niet doorspoelen naar het deel waarom ik hier iets mee te maken heb?', verzucht heldin Ava (Alba Baptista) vermoeid als zij in aflevering drie deze voorgeschiedenis krijgt uitgelegd.
De 19-jarige Ava is aan het begin van de serie dood; zij ligt in een mortuarium in Andalusië. Maar de voorzienigheid is nog niet klaar met haar. Tijdens een gevecht tussen duivelse demonen en een groep 'warrior nuns' belandt een aureool dat onsterfelijk moet maken in Ava; dit schenkt haar niet alleen opnieuw het leven, maar geeft haar ook extra krachten die goed van pas komen bij het geheime nonnengenootschap dat haar vervolgens inlijft.
Warrior Nun
Vette zelfspot is de kurk die ervoor zorgt dat deze vermakelijke, op een mangareeks gebaseerde onzin prima te verteren blijft. Dit is vooral te danken aan Ava, die in voice-over met regelmaat ironisch commentaar geeft op haar eigen situatie. Behalve een vechtende non is zij natuurlijk ook een meisje met geijkte tienerbehoeftes - dat zij verliefd zal worden op de mysterieuze, knappe JC (nee, de initialen zijn niet toevallig) zal geen kijker verbazen.
Het voelt overigens wel storend aan dat bepaalde personages en plots die in het begin nog cruciaal lijken in de loop van de tien afleveringen erg op de achtergrond raken, zoals de 'klasgenoten' van Ava tijdens haar ninja-opleiding. Maar mogelijk dat deze lijntjes meer ruimte krijgen in het vrijwel onvermijdelijke tweede seizoen.
Warrior Nun
Extra punten krijgt Warrior Nun trouwens voor onze Nederlandse trots Thekla Reuten. De succesvolle actrice (én dochter van een priester!) heeft een leuke bijrol als Jillian Silvius, de baas van een obscuur techbedrijf dat een ontdekking doet die ervoor kan zorgen dat het fundament onder religie wordt weggeslagen.
Warrior Nun S1, vanaf 2 juli 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!