de Lagarde

Wanderlust S01E01: liefde, seks en alles wat daartussen zit

  •  
18-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
Wanderlust
In de zesdelige serie Wanderlust, gemaakt door Nick Payne, onderzoeken de personages verschillende vormen van - en relaties tussen - intimiteit en seks en wat dit voor hen betekent. 
Wanderlust confronteert en doorbreekt taboes rondom seks, masturbatie en intimiteit. Joy (Toni Collette uit Hereditary ) benoemt het als 'we feel shame expressing and talking about our needs'. Deze schaamte rondom het onderwerp, maar ook met betrekking tot het vragen van (psychologische) hulp, snijdt de serie zonder moeite aan. De complexiteit van de onderwerpen wordt benoemd en onderzocht, maar niet beladen gebracht.
Het hoofdpersonage is Joy: psychologisch therapeute, getrouwd met docent Alan (Steven Mackintosh) en herstellende van een fietsongeluk. Het echtpaar is van middelbare leeftijd en al geruime tijd bij elkaar. Hun seksleven is niet meer spannend en er is nul seksuele spanning te voelen. De aflevering begint met een terugblik op Joy’s fietsongeluk en een klunzige seksscène.
Tijdens de haast zielige seks die de twee proberen te hebben, haalt Joy Alans techniek aan, waardoor hij er al helemaal geen zin meer in heeft. Joy probeert het daarom maar zelf af te maken wanneer haar man de kamer uit is, maar moet stoppen als haar tienerzoon Tom (Joe Hurst) binnenkomt. Joy doet ’s avonds nog een poging hun seksleven te reanimeren met een sexy lingeriesetje, maar Alan wijst haar af.
6617.w1985.0.915cbd3
Masturbatie is helemaal geen gek onderwerp in de serie: er wordt openlijk over gesproken en het wordt ook in beeld gebracht. Het zorgt wel voor wat ongemakkelijkheid wanneer Alans collega Claire (Zawe Ashton, bekend van Black Mirror ) binnenloopt bij haar collega Neil (Jeremy Swift), wanneer die zichzelf aan het bevredigen is. Dit voorval brengt Claire en Alan dichter bij elkaar en door een auto die niet wil starten, belandt Alan uiteindelijk bij Claire thuis waar ze een joint roken en beginnen te zoenen.
6616.w1918.0.cfe7b74
Ondertussen is Joy weer bijna beter verklaard en gaat ze letterlijk en figuurlijk weer terug op het zadel. Tijdens haar lesje waterfitness, als deel van haar fysiotherapie, valt haar oog op een aantrekkelijke man. De man, Marvin (William Ash) brengt haar thuis, omdat haar fietsband lek is. En eenmaal thuis komen ze terecht in haar spreekkamer. Waar ze elkaar met de hand bevredigen.
6498.w2000.0.1c9cc63
’s Avonds liggen Joy en Alan in bed en bekent Alan dat hij seks heeft gehad met Claire en zich heel schuldig voelt. Joy bekent ook wat zij heeft gedaan en wijst erop dat ze allebei fout zijn: ze hebben al heel lang niet meer open en eerlijk gesproken over waar ze opgewonden van raken. Ze komen tot de conclusie dat ze nog steeds veel van elkaar houden, maar niet meer met elkaar naar bed willen. Joy komt dan met een voorstel om, zonder schuldgevoel, zonder gène, maar met toestemming van elkaar, met anderen naar bed te gaan.
Vermoedelijk zal Joy in de komende afleveringen met meerdere sekspartners gaan experimenteren, misschien zelfs wel met haar aantrekkelijke cliënt Jason (Royce Pierreson, bekend van Line of Duty).
Wanderlust, vanaf 19 oktober in zijn geheel op Netflix. De serie was al eerder te zien op BBC One.
Wanderlust, vanaf 19 oktober 2018 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!