de Lagarde

Vis a Vis: El Oasis S05E01-02: veelbelovend slotstuk

  •  
31-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Vis a Vis: El Oasis
Alles wijst erop dat de hereniging van topactrices Najwa Nimri en Maggie Civantos zal eindigen met een knaller.
Het moment van de laatste wals is aldaar. Het slotstuk van Vis a Vis, getiteld El Oasis, speelt zich af 2 jaar na de belevenissen uit het vierde seizoen. Zulema (Najwa Nimri) en Macarena (Maggie Civantos) zijn intussen doorgewinterde rovers geworden, die met hun kompanen verblijven in caravans in de Zuid-Spaanse woestijn (waar in het verleden veel films en televisieseries – ironisch genoeg – zijn gefilmd). Ze willen nog eenmaal excelleren door een tiara met een waarde van 20 miljoen euro buit te maken, die tijdens een bruiloft in Madrid door de bruid gedragen zal worden.
Vis a Vis: El Oasis
Dus moet er een ingenieus plan opgesteld worden – iets met een helikopter en een vluchtroute naar Marokko. En natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje, zo zien we in flashforwards die steevast doen denken aan Breaking Bad. Hoewel in Vis a Vis de vrouwen prevaleren en de mannen gewoonlijk niet te vertrouwen zijn. Zulema vindt het ook heerlijk om ze te kleineren. Zoals wanneer ze een sadistisch spelletje speelt met twee mannen die ze bedreigt met castratie. Overigens zijn sommige vrouwelijke personages ook chantabel – als ze drugs gebruiken helemaal, dan zijn ze ontvankelijk voor mannelijke manipulatie, zo blijkt.
Vis a Vis: El Oasis
Alles lijkt erop te wijzen dat de hereniging van topactrices Nimri en Civantos El Oasis zal eindigen met een knaller; precies waar de fans naar hebben gesmacht. En de oase uit de titel is ook een mooie metafoor voor hoop in tijden van wanhoop; water te midden van de droogte. Twee woeste vrouwen tegen de kwade wereld. Precies dat gevoel, die onverschrokkenheid, weten de makers met veel flair voor het voetlicht te brengen.
Vis a Vis: El Oasis S05, vanaf 31 juli 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!