Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Vikings S04b: verraad, wraak en epische gevechten

  •  
04-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
248 keer bekeken
  •  
Vikings S04B
Seizoen 4B draait vooral om de zonen van de legendarische Ragnar Lothbrok.
'Who wants to be king?', riep Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) bijna agressief aan het einde van seizoen 4A. De mensen van Kattegat zitten niet om hun koning te springen, aangezien hij jarenlang afwezig was. Zijn zonen zijn inmiddels volwassen en zijn vrouw koningin Aslaug (Alyssa Sutherland) heerst over het land.
Iedereen voelt zich in de steek gelaten door hun koning en dat is te merken wanneer Ragnar terug wil keren naar Wessex en niemand vrijwillig met hem mee wil. Alleen zijn kreupele zoon Ivar (Alex Høgh Andersen) gaat zonder omkoping mee. Terwijl Ragnar met Ivar en wat andere vikingen terug naar Wessex gaat, een reis die eindigt in een drama, trekt Ragnars oudste zoon Björn (Alexander Ludwig) met een heel leger naar de Mediterraanse Zee. In Kattegat verklaard Lagertha (Katheryn Winnick) de oorlog aan Aslaug, om weer koningin te worden.
6586.w2074.0.2ac0a20
Ragnar en Ivar ontwikkelen tijdens de reis een hechte band met elkaar en Ragnar erkent dat zijn zoon heel slim is en hij hem heeft onderschat door zijn handicap. Ondertussen vallen Björn en zijn leger Algeciras binnen.
Als een verademing in vergelijking met veel andere series en films, wordt in Vikings de Islam geportretteerd als niet gewelddadig. Floki (Gustaf Skarsgård) wordt aangetrokken door de geluiden die uit een moskee komen en wanneer hij naar binnen gaat is hij zichtbaar ontroerd. Hij verbiedt de anderen zelfs om de moskeegangers te vermoorden. De kunst in de moskee en de intimiteit van het bidden worden haast magisch verbeeld.
6585.w2208.0.f60df5b
Ragnars dood is onvermijdelijk, maar hoe en door wie is de grote vraag. Hoe zijn zonen wraak zullen nemen voor zijn dood, wordt door Ragnar al zorgvuldig door een slim en doordacht plan in werking gezet. Het verlies van hun vader brengt de broers weer bij elkaar in Kattegat waar Lagertha nu heerst. Met het grootste leger tot dan toe keren ze naar Anglia om hun vader te wreken. Dit zorgt voor een slagveld van epische proporties en een gevecht waar je als kijker het hele seizoen naar uitkijkt.
De Lothbrok-broers vieren hun overwinning, maar die viering eindigt in een familiedrama dat de broers voor altijd zal verdelen. Dit belooft dat de broers in het vijfde seizoen niet alleen zullen strijden om de wereld, maar ook tegen elkaar, om zo de ware opvolger van hun vader te vinden. Aan het einde van het seizoen wordt ook bisschop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers) geïntroduceerd, die waarschijnlijk een significante rol zal gaan spelen in het volgende seizoen.
Vikings S04B, vanaf 1 september 2018 op Ziggo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!