Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Versailles komt naar NPO Start Plus

  •  
19-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
308 keer bekeken
  •  
Versailles
Vlak voor de kerst geeft de NPO het eerste seizoen vrij op hun digitale platform NPO Start Plus.
Momenteel kun je op NPO Start Plus al kijken naar de kostuumdrama's Vanity Fair en Victoria, maar binnenkort wordt ook het eerste seizoen van Versailles toegevoegd. Het historische drama van David Wolstencroft (de bedenker van Spooks) en Simon Mirren (één van de scenaristen van Spooks) speelt zich af in het jaar 1667. De 28-jarige Koning Louis XIV (George Blagden uit Vikings ) is eindelijk de alleenheerser over zijn koninkrijk Frankrijk, maar wordt achtervolgd door herinneringen aan een heftige coup tegen zijn vader in zijn jeugd. Hij geeft de opdracht te beginnen aan de bouw van wat het mooiste kasteel in heel Europa moet worden: Versailles. De edelen snakken naar toegang tot dit extravagante chateau, en raken daardoor stuk voor stuk verwikkeld in gevaarlijke intriges.
Het complete eerste seizoen van Versailles (tien afleveringen) wordt op 21 december beschikbaar gesteld op NPO Start Plus. De eerste reeks is vanaf 24 november tevens elke dag om middernacht te zien op NPO 2 Extra.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!