Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Velvet S01-04 en Velvet Colección S01: een Spaanstalig escapisme

  •  
24-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
Velvet
Een Romeo en Julia-verhaal in het grootste modehuis van Spanje in de jaren vijftig met veel fascinerende bijrollen.
Met het groeiende aanbod van niet-Engelstalige series en films op Netflix mag de telenovela ook niet ontbreken. Het televisiegenre komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en is te vergelijken met het soapgenre, maar telenovelas lopen niet tot in de eeuwigheid door.
Velvet speelt zich af in de jaren vijftig en heeft geen hoogstaande verhaallijnen of uitzinnig acteerwerk. Wel heeft het alles wat een telenovela te bieden heeft: liefde, drama, seks, spannende verhaalwendingen en humor. En doordat de serie zich voornamelijk afspeelt in een prestigieus damesmodehuis in Madrid, ook veel (retro) fashion.
Het modehuis van de familie Márquez, ‘Galerías Velvet ’, dreigt failliet te gaan. De zoon van de eigenaar, Alberto (Miguel Ángel Silvestre; bekend van Sense8 , waar hij Velvet voor verliet), erft zijn vaders schulden en moet de winkel redden. De enige manier is door te trouwen met de dochter van een geldschieter. Maar Alberto is al sinds hij klein is verliefd op de zeer getalenteerde coupeuse Ana Ribera (Paula Echevarría) met wie hij opgroeide in de winkel. De twee zijn weer net terug bij elkaar na een jarenlange scheiding. Ze mochten niet samen zijn, omdat ze uit twee heel verschillende sociaaleconomische werelden komen. Alberto werd zelfs naar Londen gestuurd door zijn vader om hun liefde tegen te houden! Om het personeel en de winkel te redden dringt Ana bij Alberto aan om toch te gaan trouwen. Een klassieke romance à la Romeo en Julia met het nodige verdriet en geheime afspraakjes.

Anders dan in andere series zijn de bijrollen in Velvet net zo, of nog meer, interessant als de hoofdpersonen. Zo is er een affaire tussen een oudere vrouw en een jongere man, een hechte relatie tussen twee zussen, veel skeletten in kasten die komen opduiken en een excentrieke modeontwerper. Dat de bijrollen net zo fascinerend zijn bewijst de spin-off Velvet Colección , die heel mooi verdergaat waar Velvet is gestopt.
Met opzwepende muziek uit de jaren vijftig en zestig wordt de kijker meegenomen in de herkenbare, alledaagse rompslomp en de problemen van de personages. En dit, in combinatie met de klassieke telenovela plottwisten, maakt beide series tot een ultiem escapisme.
Velvet S01-04 en Velvet Colección S01 zijn nu te zien op Netflix.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!