Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Unforgotten S04: ijzersterk mysterie vol menselijk onvermogen

  •  
13-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2338 keer bekeken
  •  
Unforgotten S04
Het vierde seizoen van de Britse misdaadserie toont wederom aan dat achter vrijwel elke moord zoveel pijnlijke verhalen en beslissingen schuilgaan.
Foto credits: KRO-NCRV
Eigenlijk heeft rechercheur Cassie Stuart (Nicola Walker, ook bekend uit The Split ) er geen zin meer in. Ze heeft er 29 jaar en negen maanden op zitten bij het korps en ze is leeg. 'Ik ben klaar met het opdweilen van alle tranen en bloed', verzucht ze tegen haar superieur. Toch raadt deze haar aan nog drie maanden te wachten met het afscheid. De vervroegde regeling die Cassie heeft aangevraagd geldt pas na dertig jaar trouwe dienst – als ze er eerder de brui aan geeft, vergooit zij haar hele opgebouwde pensioen.
Dus wordt ze gedwongen nog één grote zaak onder haar hoede te nemen, samen met haar trouwe kompaan Sunny (Sanjeev Bhaskar). In een sloperij wordt een vermolmde vrieskist aangetroffen met daarin een oud lijk zonder handen en hoofd. Uit onderzoek blijkt het lichaam zo'n dertig jaar in de vriezer te hebben gelegen. En de kans is groot dat de man in kwestie door geweld om het leven is gekomen.
Unforgotten S04
Hoe intrigerend het moordmysterie dat het hart van de reeks vormt ook is, de nadruk ligt vooral op de gevolgen die de gewelddadige dood voor een aantal betrokkenen heeft gehad. In de loop van de serie leert de kijker vier mensen kennen die zonder enige twijfel bij de zaak betrokken zijn: therapeut Fiona, toekomstige hoofdinspecteur Elizabeth, zakenman Dean en toekomstige vader Ram. Alle vier staan ze op een kruispunt in hun leven dat verbonden lijkt met de dode man in de vriezer. Terwijl Cassie en Sunny langzaam de schaarse aanwijzingen proberen te volgen, wordt duidelijk hoe een noodlottige samenloop van omstandigheden hun levens dertig jaar terug voor altijd tekende.
Unforgotten S04
De makers van Unforgotten leveren met het zesdelige vierde seizoen weer een detective van ongekend hoog niveau af. Elk hoofdpersonage krijgt genoeg aandacht om er een gelaagd mens van vlees en bloed van te maken. Elk leven wordt uiteindelijk gevormd door een bizar spel van omstandigheden, waar je soms geen invloed op hebt en waarvan je, als dat wel het geval is, de gevolgen nog niet kan overzien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Unforgotten S04
Het verhaal snijdt terloops vraagstukken aan over talloze grote thema's van deze moderne tijd: van seksueel wangedrag tot racisme, van klassenverschil tot vooroordelen. En over de weggestopte zwarte bladzijden uit ons eigen verleden, die vroeger of later altijd weer de kop opsteken.
Unforgotten S04, vanaf 12 mei 2002 in zijn geheel op NPO Plus, en vanaf 14 mei wekelijks op NPO 2 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!