Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tuca & Bertie S01E01-02: heerlijke casting

  •  
03-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Tuca & Bertie
Animatieserie van de makers van BoJack Horseman is sprankelend en eigenzinnig.
We krijgen er geen genoeg van: antropomorfe wezens. Neem bijvoorbeeld het succes van de animatieserie BoJack Horseman , met een hoofdrol voor een pratend paard. De setontwerper – lees: tekenaar - van deze geïllustreerde sitcom, Lisa Hanawalt, bedacht haar eigen show: Tuca & Bertie. Tuca (Tiffany Haddish als voluptueuze toekan) en Bertie (Ali Wong speelt een zangvogel) zijn hartsvriendinnen en wonen in hetzelfde appartementencomplex. De introverte Bertie staat op het punt om te gaan samenwonen met haar nerdy vriendje Speckle (Steven Yeun is een roodborstje) en zodoende moet de luidruchtige Tuca met de nodige tegenzin verkassen naar een kamertje een etage hoger.

In de eerste aflevering staat de suikerpot waarin Speckle de as van z’n oma bewaart centraal – het is een merkwaardige familietraditie, zo blijkt. Om te vieren dat Tuca haar nieuwe buurvrouw is, geeft Bertie de suikerpot – immers een veelvoorkomend gebruik onder buren – aan haar kompaan. Als Bertie erachter komt dat het artefact van grote waarde is voor haar geliefde, blijkt Tuca als een bewijs van goed nabuurschap de gift al te hebben doorgegeven aan haar nieuwe etagegenoot, de plantvrouw (ja, een grote vrouw, met een plant als hoofd). Uiteindelijk belandt de as via een grote omweg in een taart – een taart die kan praten.
Tuca & Bertie
In Tuca & Bertie kan het niet gekker. De afleveringen zitten vol eigenaardige intermezzo’s. Visualisaties die de machinaties in het brein van de hoofdpersonen heel fijn representeren. Componist Jesse Novak – ook de huiscomponist van BoJack Horseman – voorziet de surrealistische scènes van kekke, eigentijdse muziek. Het grootste compliment dat Tuca & Bertie verdient – naast kudos voor het eigenzinnige, sprankelende scenario – is voor de casting. Naast Haddish, Wong en Yeun (het is heerlijk om het trio in actie te horen) zijn er gastrollen voor onder anderen Reggie Watts (The Late Late Show with James Corden), Nicole Byer ( Nailed It! ) en Richard E. Grant ( Can You Ever Forgive Me? ). Het gemêleerde gezelschap vormt een welkome aanvulling op de al zeer sterke stal van animatieseries voor volwassenen bij Netflix.
 
 
Tuca & Bertie S01, vanaf 3 mei 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!