de Lagarde

Travelers S03: persoonlijke uitdagingen voor het team

  •  
16-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Travelers
'De missie gaat voor', maar kan dat wel altijd?
'Een samenwerking met de autoriteiten uit de 21e eeuw is het optimale pad’, stelt de Directeur. Het bestaan van de ‘travelers’ is uitgekomen en daarom is de FBI in het derde seizoen het bestuurslichaam van het travelers-programma. Als gevolg hiervan krijgt agent Grant MacLaren/Traveler 3468 (Eric McCormack; Will & Grace ) de FBI-agente Joanne Yates (Kimberly Sustad) als partner. Zij moet ervoor zorgen dat de missies zonder het breken van de wet verlopen.
Natuurlijk verhinderen allerlei protocollen de ‘travelers’ om altijd eerlijk te zijn over de missies tegen Yates, wat voor frictie zorgt. Hierdoor is het voor de FBI nog niet helemaal duidelijk of zij de ‘travelers’ wel kunnen vertrouwen.
Dit seizoen snijdt ook weer actuele onderwerpen aan. Zo moet het team van ‘travelers’ een journalist beschermen die duidelijk een negatieve houding heeft ten opzichte van de tijdsreizigers, welke sterk doet denken aan de xenofobe uitspraken van rechts-populistische politici.
7829.w1300.0.eb8fc81
Ook is de alsmaar groeiende opkomst van AI (Artificial Intelligence) een terugkerend thema in de serie. De Directeur heeft nu de mogelijkheid direct te communiceren met de ‘travelers’, door toedoen van het nieuwe computersysteem ‘Ilsa’. Wat de schrijvers van de serie goed doen, is dat zij niet alleen de mogelijkheden van AI aan bod laten komen, maar ook de gevaren hiervan. Soms met ernstige gevolgen voor het team.
De meest ingrijpende is wanneer Trevor (Jared Abrahamson) tijdens een missie geïnfecteerd wordt door een code die in een kindboodschapper zat. Door de ‘infectie’ krijgt hij vroegtijdige tijds-afasie: een ziekte waarbij hij stil blijft staan in de tijd en uiteindelijk niet meer terug kan keren.
Ook krijgt de verzetsgroep de Factie dit seizoen meer aandacht. De groep staat in de 21e eeuw onder leiding van Dawn (Magda Apanowicz; Continuum), die op een meer gewelddadige manier de wereld wil redden. De andere teamleden worden ook geconfronteerd met persoonlijke uitdagingen, waardoor protocollen soms worden doorbroken en het motto 'de missie gaat voor' in gevaar komt.
Wat de serie zo interessant maakt is de combinatie van de diepte waarmee het verhaal wordt verteld, de personages die ruimte krijgen te groeien en de subtiele scifi rode draad. Zelden is een serie zo 'gefinetuned' dat alle hoofdpersonages het volgen waard zijn.
Travelers S03, vanaf 14 december 2018 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!