de Lagarde

Too Close S01: aangrijpende psychologische thriller

  •  
03-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
642 keer bekeken
  •  
Too Close
In de beklijvende whydunnit onderzoekt een forensisch psychiater de psyche van een vrouw die verdacht wordt van een gruwelijke daad.
Foto credits: Snowed-In Productions & All3Media International
In de Britse psychologische thriller Too Close komen rouw en geestelijke gezondheid samen in een aangrijpend en hartbrekend verhaal. Iedereen heeft weleens dagen dat alles misgaat. Alsof je het gevoel hebt dat je hele wereld instort. Gillende kinderen, vreemdgaande partners, verlies van een dierbare; het zijn allemaal triggers die je anders kunnen laten voelen dan je wil. ‘Why aren't the streets full of wrecked people?' In Too Close zien we hoe het totaal mis kan gaan wanneer hulp niet op tijd of juist verkeerd komt.
De serie volgt forensisch psychiater dr. Emma Robertson (Emily Watson; Chernobyl ) en Connie Mortinson (Denise Cough; What Remains ). Connie is opgenomen op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis, nadat ze een afschuwelijke daad heeft begaan: ze is met twee kinderen van een brug afgereden. De kinderen worden nu kunstmatig in coma gehouden.
Too Close
Emma moet beoordelen of zij terecht kan staan en uitzoeken of het geheugenverlies dat Connie zegt te hebben echt is. Een intrigerende en ijzersterke kat-en-muis-whydunnit volgt. Waarin steeds duidelijker wordt hoe Connie op de brug kwam in de stromende regen, met haar dochtertje en de dochter van haar beste vriendin op de achterbank. Ondertussen schilderen de tabloids Connie af als de 'yummy mummy murderer'. En ook Emma wordt gedwongen haar eigen demonen onder ogen te komen - waar Connie op haar beurt weer op probeert in te spelen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Too Close
Doordat het verhaal vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonages wordt verteld is Too Close een vrouw-gecentreerd verhaal dat op ontzettend goede wijze haar weg naar het scherm vindt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Clara Salaman (geschreven onder het pseudoniem Natalie Daniels), dat de schrijfster zelf bewerkte voor televisie, en werd geregisseerd door Susan Tully. Het duo weet op een briljante manier in beeld te brengen hoe dichtbij té dichtbij wordt. Bovendien stelt het een indringende vraag aan de kijker: 'What would any of us be capable of doing if given the wrong medication and the right triggers?'
Too Close S01, vanaf 04 november 2022 op HBO Max en tevens terug te kijken op NPO Plus
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!