Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Those Who Kill S03: sterke Deense noir

  •  
13-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10578 keer bekeken
  •  
Those Who Kill

© BBC Studios

Profiler Louise Bergstein helpt de politie in Funen om een seriemoordenaar te pakken.

Net als in het tweede seizoen van het Deense drama Those Who Kill volgen we profiler Louise Bergstein. Dit keer reist ze af naar Funen, waar de beste vriendin van haar moeder haar om hulp vraagt. Louise heeft warme herinneringen aan de zomer waarin zij en haar moeder bij deze Alice Ejbye (Solbjørg Højfeldt) op bezoek gingen. Ook al was dat omdat haar moeder vluchtte van haar gewelddadige vader. Nu jaren later vraagt Alice Louise om hulp. Haar tienerzoon Markus is vijf jaar geleden vermoord en de moordenaar is nog steeds niet gevonden. Ze wil dat Louise met haar kennis van forensische psychologie het team dat op de zaak zit gaat helpen.

Louise (Natalie Madueño; Follow the Money, The Rain) krijgt na wat bedenkingen vanuit het politieteam onder leiding van Karina Hørup (Helle Fagralid) toegang tot alle informatie van de zaak. Wat het team over het hoofd heeft gezien, maar Louise snel ontdekt, is een verband tussen de moord op Markus en twee later gepleegde moorden. Waar het team ervan uitging dat de moordenaar impulsief en ongeorganiseerd zou zijn, schetst Louise een profiel van het tegenovergestelde en stelt ze bovendien dat de man zeer waarschijnlijk een normaal leven leidt.

Those Who Kill S03

© Miso Film / Viaplay / Nordic

Eveneens als in het tweede seizoen van Those Who Kill (originele titel Den som dræber - Fanget af mørket) maken we ook hier kennis met de moordenaar. Peter Vinge (Tobias Santelmann) is vader, getrouwd, werkt in een zagerij en doet regelmatig aan hardlopen in het bos. Net als vijf jaar geleden wordt hij getriggerd door een ingrijpende gebeurtenis, waardoor hij zijn gevoel van controle weg voelt glippen en weer aan het moorden slaat.

Those Who Kill S03

© Miso Film / Viaplay / Nordic

Een intrigerend kat-en-muisspel volgt, waar Louise zich middenin vindt wanneer ze de moordenaar een paar keer toevallig tegenkomt. Heeft ze zijn façade door of trapt ze ook in het toneelspel dat hij speelt?

Those Who Kill S03

© Miso Film / Viaplay / Nordic

De serie centreert drie sterke vrouwen die zich door niets uit het veld laten slaan. Verfrissend is dat de moordenaar mannelijke slachtoffers kiest en we niet – zoals in vele andere crimeseries – (veel) geweld tegen vrouwen zien. Bovendien zijn dat soort scènes er enkel om de verhaallijn van de mannelijke moordenaar te voeden.

Those Who Kill S03

© Miso Film / Viaplay / Nordic

Dit derde seizoen is eigenlijk het tweede seizoen van de reboot van de originele serie uit 2011 en werd geschreven door Ina Bruhn, die eerder werkte aan Dicte.

Those Who Kill S03, vanaf maandag 14 augustus 2023 op Canvas en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!