Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Walking Dead S11E09: explosieve start

  •  
22-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
The Walking Dead
De actiescènes zorgen voor spanning en verhullen enigszins dat het verhaal nu toch echt genoeg uitgerekt is.
Foto credits: AMC
Dat The Walking Dead na elf seizoenen nog steeds bestaat is eigenlijk best bijzonder. De serie heeft namelijk buitengewoon slechte afleveringen geleverd die niet door alle fans door de vingers gezien konden worden. Toch is er iets dat de serie over een groep mensen die probeert te overleven in een zombie-apocalyptische wereld kijkers blijft trekken – of in ieder geval iets waar het tv-netwerk potentie in blijft zien. En dat zijn afleveringen zoals deze 'midseason opener': een aflevering waarin zo veel actie en spanning zit dat het nieuwsgierig maakt naar meer.
Inmiddels zijn er al drie spin-off-series gemaakt, zeven webseries, tien boeken, videogames, en komt er in 2023 een filmtrilogie waarin Rick Grimes (Andrew Lincoln) te zien zal zijn.
The Walking Dead
Daryl (Norman Reedus) was in aflevering acht ontdekt als mol en moet nu zien te ontkomen aan de Reapers die hem willen vermoorden. Hij moet Maggie (Lauren Cohan) en de rest van de Alexandrians vinden in Meridian. Maggie is vastberaden niet te vertrekken zonder het voedsel waar ze voor kwamen. Ondertussen kampt Alexandria met een zware storm waardoor een stuk van de muur is bezweken. Er dringen steeds meer walkers binnen de muren en de deur van het huis waarin de groep zich schuilhoudt begeeft het ook bijna. Judith en Gracie komen vast te zitten in de kelder van het huis waar water en walkers binnenstromen.
The Walking Dead
‘Waar hebben we alles voor overleefd? Om te blijven vechten en elkaar te vermoorden?’ De aflevering moet het vooral hebben van de vele actiescènes en de spanning die opgebouwd wordt door de situatie in Alexandria. Bovendien verhullen de actiescènes het steeds minder innovatief wordende verhaal. Het meest interessante in de aflevering is de verhaallijn van Maggie. Al een tijdje is duidelijk dat zij wraak boven het maken van compromissen stelt en dat komt in deze aflevering duidelijk naar voren. Als gevolg hiervan verlaat Negan (Jeffrey Dean Morgan) de groep.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Walking Dead
Nadat Maggie, Daryl, Elijah en Gabriel veilig terug zijn in Alexandria komt de Commonwealth met Eugene aan de poort. De aflevering eindigt met een tijdsprong van zes maanden: Daryl heeft zich aangesloten bij de Commonwealth, maar Maggie is nog in Alexandria. Een slimme zet, want nu wil je weten waarom Maggie en Daryl recht tegenover elkaar komen te staan.
The Walking Dead S11B, vanaf 21 februari wekelijks rond 09.00 uur bij Disney+ en rond 22.00 uur op televisie bij Fox
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!