de Lagarde

The Walking Dead S10E16: begin van het einde

  •    •  
06-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Walking Dead S10E16
De efficiënte ‘seizoensfinale’ bevat enkele herkenbare, spannende scènes, maar geen memorabele momenten.
Gegrom van de massale omringende zombiehorde. Gabriel (Seth Gilliam) vermant zichzelf om de rust zelve te zijn voor het jongste grut van de overlevenden. Tezamen zijn we sterk, geeft hij in een klein, emotioneel moment in de opening aan terwijl hij op zijn vingers alles opsomt: ‘Alexandria, Hilltop, Oceanside, People of the Kingdom, en The Others (ofwel degenen die ons zouden kunnen helpen). Samen zullen we vechten, en zo zullen we overleven.’
Door de Covid-19-pandemie lijkt tijd een vreemd gegeven. ‘A Certain Doom’, de langverwachte aflevering die oorspronkelijk als seizoensfinale zou worden uitgezonden, is nu een zoetmaker voor de resterende zes afleveringen die in 2021 te zien zullen zijn. Het is overigens niet het einde van The Walking Dead-franchise. Er komt nog een elfde seizoen, bestaande uit 24 afleveringen verspreid over twee jaar. Tevens staan er spin-offs gepland rondom de populaire personages Daryl Dixon (Norman Reedus) en Carol Peletier (Melissa McBride) in 2023. En natuurlijk zijn er ook nog de series Fear the Walking Dead , The Walking Dead: World Beyond , en meer.
The Walking Dead S10E16
Zombies die knagen op ingewanden, miraculeuze ontsnappingen, en het rotsvaste vertrouwen dat het goede het kwade zal overwinnen. Al meerdere seizoenen tart The Walking Dead het geloof van de kijkers. In de laatst uitgezonden aflevering zagen we hoe Carol een missie ondernam om de radio-onderdelen voor Luke op te halen. Intussen zat Aaron (Ross Marquand) vast in Alexandria, zonder enige mogelijkheid om Gabriel en de anderen te waarschuwen. Terwijl Beta (Ryan Hurst) zijn strijd levert in de Whisperer War. Ondertussen leidt Eugene (Josh McDermitt) Ezekiel (Khary Payton), Yumiko (Eleanor Matsura), en de nieuwkomer Princess (Paola Lazaro), naar een plek om Stephanie te ontmoeten, met wie hij contact had via de radio.
The Walking Dead S10E16
Regisseur Greg Nicotero en scenarioschrijver Corey Reed leveren op een enigszins abrupte maar efficiënte wijze een aflevering af waarbij alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen - met ruimte voor enkele vluchtige emotionele momenten binnen het bloederige tableau. Maar sinds 2010 zijn de meest schokkende sterfgevallen al voorbijgekomen, en geen enkele van de nieuwe karakters zou voor de kijker een stressniveau kunnen evenaren dat vergelijkbaar zou zijn met de dood van bijvoorbeeld Shane, Hershel, Sophia, Andrea, Bob of Glenn.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Walking Dead S10E16
De grootste spanning uit de eerste seizoenen is eruit, waardoor het drama op enkele momenten futloos overkomt. Daarbij is de trouwe kijker inmiddels op de hoogte dat er twee spin-off shows op de planning staan, wat enigszins voor een belemmering zorgt in de aankomende verhaallijnen waar Daryl en Carol mogelijk in penibele situaties terechtkomen. Hoewel de terugkeer van Maggie (Lauren Cohan) ruimte biedt om de wereld te verkennen buiten de Whisper War.
The Walking Dead S10E16
In een wereld vol ondoden waar gevaar en de mogelijkheid van de dood in iedere uithoek op de loer ligt, is het overkoepelende verhaal van het seizoen keurig afgerond. Het biedt bijna hernieuwde hoop voor de toekomst – tenminste, voor nu.
The Walking Dead S10B, vanaf 4 juni 2021 te zien op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!