Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Umbrella Academy S02: tijdreisparadoxen, actie en goede muziek

  •  
01-08-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
The Umbrella Academy S02
De disfunctionele broers en zussen met superkrachten zijn terug om de wereld te redden, maar nu in de jaren 60.
'Wat hebben we nu weer gedaan?'
Alle sterke elementen van het debuutseizoen van The Umbrella Academy – comedy, actie, een fantastische soundtrack, prachtig stilistisch camerawerk en mooie cgi – zijn ook dit seizoen volop aanwezig. Helaas zijn er ook wat gemiste kansen.
‘In het jaar 2019 sprongen we in een vortex en kwamen we in verschillende tijden in Dallas terecht.’ Five (Aidan Gallagher) komt als laatste aan in 1963, midden in een oorlog met Rusland. Hazel (Cameron Britton) praat hem bij en zegt dat hij terug moet om de Apocalyps die veroorzaakt wordt door de Apocalyps die ze probeerden tegen te houden in 2019 te stoppen, en natuurlijk willen ze ook de moord op JFK tegenhouden. Doordat de Hargreeves-broers en -zussen gescheiden en verspreid zijn over de tijdlijn, moeten ze apart van elkaar zien te overleven tot ze elkaar weer hebben teruggevonden.
The Umbrella Academy S02
Klaus (Robert Sheehan; Misfits) is een soort cultleider geworden en Ben (Justin H. Min) is nog steeds zijn onzichtbare ‘reisgezel’. Allison (Emmy Raver-Lampman) organiseert vanuit een salon burgerrechtendemonstraties en gebruikt niet haar krachten, Vanya (Elliot Page) is terechtgekomen op een boerderij en herinnert zich niks meer, en Luther (Tom Hopper) vecht in een soort vechtclub. De broers en zussen vinden elkaar weer door Five en samen moeten ze zorgen dat de wereld, wederom, niet vergaat. Dit wordt hen natuurlijk wel lastig gemaakt door de altijd goedgeklede Manager (Kate Walsh; Grey’s Anatomy, Private Practice) – die tevens zorgt voor het comicgehalte – en de Commissie die een drietal met het alias ‘De Zweden’ op hen afstuurt.
The Umbrella Academy S02
De ironische muziekkeuzes die worden gemonteerd onder de actiescènes zijn kenmerkend voor de serie (en heerlijk om naar te kijken). Dit seizoen zijn onder anderen de Backstreet Boys, The Stranglers en Sam Cooke te horen. Het nieuwe dansje haalt het niet bij de iconische dansscène van de broers en zussen op ‘I Think We’re Alone Now’ uit het eerste seizoen, maar de kijker wordt niet teleurgesteld.
The Umbrella Academy S02
Wat wel wat teleurstellend is, is de manier waarop Allison’s betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging geminimaliseerd en vluchtig wordt verteld. Er wordt weinig tijd genomen om in te zoomen en het voelt daarom als een gemiste kans voor de serie om echt commentaar te geven op een onderwerp dat nu actueler is dan ooit. Juist haar verhaallijn was bijvoorbeeld een mooie kans geweest om de impact van zwarte vrouwen in de burgerrechtenbeweging te exploreren. En dat dit mogelijk is in dit genre heeft Watchmen laten zien.
The Umbrella Academy S02
Ben krijgt dit seizoen wel meer verhaallijn dan enkel de onzichtbare sidekick van Klaus te zijn. Ook zien we meer van Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore), en zijn Lila (Ritu Arya; Humans) en Sissy (Marin Ireland) welkome nieuwe personages die voor een fijne dynamiek zorgen.
The Umbrella Academy S02
Afgaande op de cliffhanger komt er een derde seizoen van de The Umbrella Academy, welke eveneens een wilde rit belooft te worden met een tijdreisparadox, ‘want het gevecht voor een betere wereld is nooit voorbij’.
The Umbrella Academy S02, vanaf 31 juli 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!