Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Team S01-02: twee zaken, drie landen, zes rechercheurs

  •  
21-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
The Team
Een internationaal politieteam in Europa onderzoekt georganiseerde misdaad.
Drie moorden - in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen - die op een ogenschijnlijk zelfde manier zijn gepleegd, zorgen ervoor dat Interpol een internationaal team van rechercheurs samenstelt. In seizoen één van The Team werken Harold Bjørn uit Denemarken (Lars Mikkelsen; Borgen, The Killing en Those Who Kill), Jackie Mueller uit Duitsland (Jasmin Gerat; SOKO Köln) en Alicia Verbeeck uit België (Veerle Baetens; Tabula Rasa ) samen om de moorden op te lossen. Al snel komen ze erachter dat het niet om één verdachte gaat, maar om een Europees crimineel netwerk.
In seizoen twee komen Malu (Sarah Perles; Ghoul) en Faris, gevlucht uit Syrië, terecht in Denemarken, waar ze tijdelijk verblijven in een Bed and Breakfast. Net als ze denken dat ze veilig zijn, vindt er een schietpartij plaats. De enige die overleeft is Malu. Maar omdat ze bang is dat de moordenaar haar vindt en de politie haar zal verdenken van connecties met de aanslag, vlucht zij. Onder de slachtoffers is ook een Belg, waardoor er eveneens een internationaal politieteam komt, dat de aanslag zal onderzoeken. Deze keer zijn het Gregor Weiss (Jürgen Vogel; The Wave) van de politie van Hamburg, de Deense commissaris Nelly Winther (Marie Bach Hansen; The Legacy) en Paula Liekens (Lynn van Royen; Tabula Rasa) van de Belgische antiterreureenheid.
7079.w1738.0.b7429ec
De internationale setting van de serie en het daadwerkelijk filmen op locatie zorgt voor extra spanning. Wanneer het team bij elkaar is, in levende lijve en via videobellen, praten ze Engels met elkaar. Maar door de personages onderling in hun eigen talen (Duits, Deens, Zweeds, Vlaams en Frans) te laten spreken met collega’s, wordt de serie geloofwaardiger dan andere series waarin dit niet gebeurt.
 
The Team S01-02, vanaf 21 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!