Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Staircase komt op 8 juni naar Netflix

  •  
22-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Staircase
Vlak na de release van Evil Genius heeft Netflix alweer een nieuwe true crime docuserie in aantocht.
The Staircase gaat over het moordonderzoek naar Michael Peterson. Eind 2001 werd de ateur (van misdaadromans nota bene) verdacht van de moord op zijn 48-jarige vrouw Kathleen, nadat haar levenloze lichaam onderaan de trap in hun huis in North Carolina werd gevonden. De juridische strijd die daarop volgde zou maar liefst zestien jaar duren. In de driedelige documentaire komen naast Peterson en zijn (klein)kinderen ook onder anderen zijn advocaat, de aanklager en een forensisch expert aan het woord. De serie bestond oorspronkelijk uit tien afleveringen, die veertien jaar geleden als eens op tv te zien waren. De zaak kreeg recentelijk echter weer een onverwachte wending, en aan de hand daarvan werden er nog eens drie nieuwe afleveringen geschoten, die eind april voor het eerst vertoond werden op het Tribeca Film Festival.
Vanaf 8 juni zijn alle dertien afleveringen van The Staircase beschikbaar op Netflix. Liefhebbers van true crime docu's kunnen daar sindskort ook Evil Genius bekijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!