Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Split vanaf 1 maart bij NPO Start Plus

  •  
22-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
The Split
Een van de rollen in de BBC-serie is voor Barry Atsma, die onlangs nog te zien was in de Duitse serie Bad Banks.
De advocatenserie The Split werd bedacht door Abi Morgan, als scenarist bekend van de serie The Hour en films als The Iron Lady en Shame. Het verhaal draait om Hannah Stern (Nicola Walker), een advocate die zich bezighoudt met echtscheidingen. Ze is in dienst bij het kantoor van Noble & Hale, terwijl haar jongere zus Nina (Annabel Scholey) juist als advocate werkzaam is voor hun familiebedrijf Defoe. Barry Atsma speelt Christie Carmichael, een ex van Hannah die ook als advocaat werkt voor Noble & Hale. De hereniging tussen de twee voormalige lovers zorgt volgens Atsma zelf voor vuurwerk. Stephen Mangan (vooral bekend van komische rollen, zoals in Episodes) is te zien als de echtgenoot van Hannah en Fiona Button speelt haar andere jongere zus Rose.
Het eerste seizoen van The Split komt 1 maart naar NPO Start Plus. Er is een tweede reeks in de maak. De serie krijgt in het voorjaar tevens een tv-première bij de NPO.
Update: de NPO Start Plus-release is inmiddels uitgesteld tot 8 maart.
Lees ook onze recensie van The Split.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!