Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Split S03E01: een begin vol eindes

  •  
05-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1281 keer bekeken
  •  
The Split S03
De advocatenserie met sterke vrouwen belooft te concluderen met veel drama en hartzeer.
Foto credit: BBC
De vrouwen van de familie Defoe zijn terug in een derde en laatste seizoen van The Split. Net als in de vorige seizoenen brengen zij ook in deze reeks van de grootse advocatenserie glamour en drama. En dat is een heerlijk (verslavend) escapisme om naar te kijken.
Aan het einde van het tweede seizoen besloten Hannah (Nicola Walker) en Nathan (Stephen Mangan) uit elkaar te gaan. Nu zijn de twee scheidingsadvocaten bezig om hun eigen ‘goede scheiding’ te onderhandelen. Om nog wat dingen door te spreken ontmoeten de twee elkaar in een restaurant voor een drankje, voordat ze met vrienden hebben afgesproken.
The Split
Hannah lijkt nog ergens hoop te hebben dat het misschien toch nog goedkomt, maar wat zij niet weet is dat Nathan ondertussen al aan het daten is en de scheidingspapieren heeft ondertekend. De nieuwe vrouw in Nathan’s leven is kinderpsychologe Kate (Lara Pulver) en zij schuift – als een onaangename verrassing voor Hannah – ook aan bij het etentje. En om de hele situatie nog ongemakkelijker te maken, wordt zij door iedereen aan tafel geprezen én durft zij een discussie met Hannah aan te gaan over hoe slecht scheidingen en werkende moeders wel niet zijn voor ‘kleine mensen’. Hannah voelt zich verraden door Nathan, want ze hadden tenslotte afgesproken dat zij twee jaar lang transparant zouden zijn over hun liefdesleven. Kunnen zij nog wel een amicale scheiding krijgen?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Split
Ondertussen is er in de familie ook van alles gaande: Nina Defoe (Annabel Scholey) is nu sober, moeder en heeft een affaire met een collega en tevens de partner van Zander (Chukwudi Iwuji), matriarchaat Ruth (Deborah Findlay) heeft een podcast in het leven geroepen waarin ze met stellen over liefde en scheidingen praat, en Rose (Fiona Button) en James (Rudi Dharmalingam) staan op het punt de papieren in te leveren om adoptieouders te worden.
The Split S03
Net als in het tweede seizoen lijkt deze reeks ook de focus te liggen op een scheidingszaak. Hartchirurg Leonora (Karen Bryson), en de zus van Zander, wil onverwachts scheiden van haar man Felix. Tot grote verbazing van haar man en Hannah wil zij (nog) niet loslaten waarom. Christie Carmichael (Barry Atsma) is in de eerste aflevering alleen te zien als foto op het beeldscherm van Hannah, maar de naar New York verhuisde advocaat komt in de tweede aflevering terug naar Londen. De aflevering eindigt met een hartverscheurende tragedie die de hele familie Defoe – en fans van de serie – raakt.
The Split S03, vanaf 6 januari 2023 op NPO 3 en tevens in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!