Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Split S02E01: powersuits, affaires en scheidingszaken

  •  
18-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
The Split
De dramaserie met Barry Atsma is terug en belooft nog pittiger te worden.
In de eerste aflevering van de Britse serie is het drie maanden na het einde van het eerste seizoen. De familie Defoe is samengekomen in een park om de as van hun vader uit te strooien. ‘Oh, dat heerlijke Defoe sentiment’, zegt Nathan Stern (Stephen Mangan) wanneer moeder Ruth (Deborah Findlay) de doos, waarin de as van haar ex-man zat, in een prullenbak gooit om weer over te gaan tot de orde van de dag.
Ruth, Nina (Annabel Scholey) en Hannah (Nicola Walker, Unforgotten , River) lopen vol zelfvertrouwen met hun ‘powersuits’ het grote gebouw van Noble, Hale & Defoe binnen (inclusief een vlaagje wind door hun haren en jassen). Ruth vraagt zich af of de letter D wel groot genoeg op de muur hangt. Eenmaal binnen wordt duidelijk dat de affaire tussen Hannah en Christie ( Barry Atsma ) nog steeds een feit is. De twee hebben niet zo subtiele hartstochtelijke flirtmomenten op de werkvloer. Christie geeft Hannah de sleutels (natuurlijk aan een sleutelhanger met rode klompjes) van zijn appartement, zodat ze altijd langs kan komen. Ondertussen is Hannah ondanks het Indiana Ray-schandaal bij haar man Nathan gebleven. Maar hoelang kan ze dit dubbelleven volhouden?
Net als in het vorige seizoen belooft dit seizoen ook weer interessante zaken te laten zien. Naast de wekelijkse zaken die in een aflevering worden afgerond, zal er ook een zijn die over de lengte van het hele seizoen uitgerekt kan worden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bedenker van de serie, en BAFTA-winnaar, Abi Morgan (Shame, The Iron Lady), kiest hier om aandacht te geven aan een groeiend maatschappelijk probleem in het Verenigd Koninkrijk (en de rest van de wereld): huiselijk geweld.
De complexiteit hiervan wordt gepersonifieerd in het verhaal van high-profile cliënte Fi Hansen (Donna Air), die naar Hannah komt om advies in te winnen over haar huwelijkse voorwaarden. Al snel wordt duidelijk dat de tv-persoonlijkheid ‘gevangen’ zit in een huwelijk met een man die regelmatig vreemdgaat en 'controlling' is. Om het nog gecompliceerder te maken blijkt ook nog eens dat de kinderen van Hannah en Fi in dezelfde klas zitten en met elkaar omgaan.
Naast de intriges van de familiezaken die de revue passeren, hebben de zusjes Defoe ook nog hun eigen sores. De eerste aflevering voorspelt dat er ook subtiele verwijzingen naar de ongelijke lasten die vrouwen dragen in relaties, met betrekking tot onvruchtbaarheid, kinderopvang en andere zorgtaken, zullen zijn. En voor Hannah, een familierechtadvocaat met eigen huwelijksproblemen, zullen er vast ook persoonlijke confrontaties ontstaan wanneer zij geconfronteerd wordt met zaken die reflecteren op haar eigen leven.
The Split S02, vanaf 18 september 2021 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!