Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Sex Lives of College Girls S01E01-05: studentenleven zonder al te scherpe randjes

  •  
14-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
The Sex Lives of College Girls
Opnieuw een fijne wegkijkserie van de hand van Mindy Kaling (Never Have I Ever).
Foto credits: WarnerMedia
Na zich te hebben ondergedompeld in het middelbareschoolleven in Never Have I Ever , duikt bedenker Mindy Kaling - samen met Justin Noble - met The Sex Lives of College Girls  nu in het studentenleven. De serie volgt vier kersverse kamergenoten op een eliteschool: aspirant comédienne Bela (Amrit Kaur), atletische senatorsdochter Whitney (Alyah Chanelle Scott), society girl Leighton (Renée Rapp) en plattelandsmeisje Kimberly (Pauline Chalamet, zus van Timothée), die allemaal met vallen en opstaan hun weg proberen te vinden in het studentenleven.
Zo wil Bela – ‘Zoals in Twilight  maar dan Indiaas’ – zoveel mogelijk seksuele ervaringen opdoen en start Kimberly, als één van de weinigen op haar school, met een bijbaantje. Haar eerste kennismaking met haar collega’s verloopt niet helemaal vlekkeloos. ‘Ik ben zo blij dat ik nu een zwarte vriend heb!’, begroet ze collega Canaan (Christopher Meyer) enthousiast. Ook ontdekt Kimberly al snel dat haar Franse lessen in het openbaar middelbaar onderwijs haar misschien niet helemaal hebben voorbereid op de Franse les voor gevorderden op de universiteit. Maar misschien wil Nico (Gavin Leatherwood, Chilling Adventures of Sabrina ), de knappe broer van Leighton, haar wel bijles geven?
The Sex Lives of College Girls
The Sex Lives of College Girls  toont ons het studentenleven bezien door een roze bril, waar meisjes seksueel actief kunnen zijn zonder direct te worden uitgemaakt voor ‘slet’ en waar een studentendispuut actief zijn best doet zich van een betere kant te laten zien wanneer de organisatoren horen dat er ook niet-cis heterovrouwen naar hun feestje komen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Sex Lives of College Girls
Wat overigens niet betekent dat er, wat betreft seksisme, niets te verbeteren valt. Whitney probeert aan te kaarten hoe krom het is dat het jongensvoetbalteam in luxe leeft, terwijl het meidenteam veel beter presteert. Bela moet proberen binnen te komen bij een gerenommeerde komedieclub, waar bij elke lichting van de vijftien plekken er slechts twee naar vrouwen gaan. Ter vergelijking: van de elf schrijvers bij deze serie zijn er acht vrouw.
The Sex Lives of College Girls  is een fijne wegkijkserie, zonder al te scherpe randjes.
The Sex Lives of College Girls S01, vanaf 8 maart 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!