de Lagarde

The Ranch S04E11-12: reuring op het platteland

  •  
26-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
The Ranch S04
De langstlopende sitcom van Netflix kabbelt voort naar een waardig einde.
Het openingsnummer van de sitcom The Ranch is de country-klassieker ‘Mamas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys’. Het nummer geeft perfect de toon weer van de sitcom: kleine stadsperikelen, familiebanden, en de warrige relatie tussen vader en zoon(s).
Ashton Kutcher (Two and a Half Men) vertolkt de rol van Colt Bennett, een voormalige footballer die terugkeert naar Colorado om zijn vader Beau (Sam Elliott, A Star is Born) en zijn broer Rooster (Danny Masterson, That '70s Show) te helpen met de familieboerderij. The Ranch is momenteel de langstlopende originele Netflix-sitcom, maar zal volgend jaar het stokje doorgeven wanneer Grace and Frankie terugkeert voor een zevende en laatste seizoen.
De finale van de eerste helft van seizoen vier eindigde met een cliffhanger. Colts ex-vrouw Abby vertelt aan Beau, Colt en Luke (Dex Shepard) dat Nick (Josh Burrow), de agressieve voormalige echtgenoot van Mary (de ex-vriendin van Rooster), weer in de stad is. Na het horen van het onverwachte nieuws gaan de drie mannen op pad om hem te confronteren. Beau en Colt verwijten Nick de dood van hun geliefde zoon en broer Rooster, terwijl Luke een romantische relatie heeft met Mary en haar eer wil verdedigen. De eerste twee afleveringen richten zich op het mysterie wie Nick heeft vermoord en de opener ontvouwt langzaamaan de gebeurtenissen voor het noodlottige moment.
In alle seizoenen pogen de makers om een (enigszins oppervlakkige) komische en tevens dramatische weergave te tonen van de ontberingen en de problemen die het landschap en de inwoners in het binnenland van Colorado treffen. De mannelijke personages zijn trots en macho, maar vaak genoeg ook erg dwaas. De vrouwelijke personages vechten om gezien te worden als gelijkwaardige partners in de ogen van hun mannen. Het acteerwerk van de cast is wisselvallig. Elliott is een karakteracteur die het beste uit de verf komt met een matige karakterisering. Producent en hoofdrolspeler Kutcher is in de kern een solide acteur met een goede komische timing, maar hij acteert op zijn sloffen en stijgt niet boven zichzelf uit in zijn rol.
The Ranch is een middelmatige sitcom die appelleert aan het gevoelsleven van de kijker die comfort zoekt in het voorspelbare format van een traditionele sitcom, maar nu de mogelijkheid heeft om zichzelf een aantal uren onder te dompelen in de hectische wereld van de familie Bennett in Colorado.
The Ranch S04, de tweede seizoenshelft is vanaf 24 januari 2020 te zien op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!