Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Rain: Deense serie komt 4 mei naar Netflix

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Rain
Een groep jongeren slentert door een op het eerste gezicht verlaten Scandinavië in het postapocalyptische The Rain.
De insteek van de Deense serie doet daardoor een klein beetje denken aan die van The 100 , dat eveneens draait om een groep jonge volwassenen in een postapocalyptische wereld. In The Rain is het echter een virus, dat zes jaar geleden bijna de gehele Scandinavische bevolking uitroeide. Een broer en zus besluiten hun veilige bunker te verlaten en zien dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij de overige overlevenden en ondernemen een gevaarlijke tocht door het verlaten Scandinavië. De jongeren lijken eindelijk vrij, maar ook in de postapocalyptische wereld worden ze geconfronteerd met liefde, jaloezie en andere uitdagingen. De serie werd bedacht door Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Follow the Money), Esben Toft Jacobsen (The Great Bear, Beyond Beyond) en Christian Potalivo (Dicte, The New Tenants, Long Story Short).
The Rain is de eerste Deense Netflix Original en zal vanaf 4 mei 2018 wereldwijd te zien zijn. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit in totaal acht afleveringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!