Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Pembrokeshire Murders S01: fijnzinnige waargebeurde crimeserie

  •  
16-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1187 keer bekeken
  •  
The Pembrokeshire Murders
Luke Evans jaagt als vastberaden detective op een seriemoordenaar in Wales.
Foto credits: KRO-NCRV
The Pembrokeshire Murders combineert forensische details met scherpe inzichten, in een aanhoudend op waarheid gebaseerd verhaal. De compacte driedelige miniserie van ITV reconstrueert hoe een geheim team, na twee decennia, gerechtigheid wist te geven aan de slachtoffers van seriemoordenaar John Cooper.
In 2006 opent DCS Steve Wilkins (Luke Evans) de coldcase-zaak van Peter en Gwenda Dixon, een echtpaar dat overvallen en doodgeschoten werd tijdens een wandeling langs de kust van Pembrokeshire in 1989. Al gaande ontdekt hij dat de moord op het echtpaar gelijkenissen vertoont met de moord op een broer en zus in een boerderij in 1985 en een gewelddadige mishandeling, aanranding en verkrachting van een groep tieners in 1996.
The Pembrokeshire Murders
Met nieuwe DNA-technieken probeert het team Cooper aan de moord op het echtpaar Dixon te koppelen. Cooper (Keith Allen; Marcella ) zit nu vast voor de moorden op broer en zus Richard en Helen Thomas, maar staat op het punt om vervroegd vrij te komen vanwege vermeend succesvolle rehabilitatie, maar volgens Wilkins veranderen deze soort mannen niet en is het wachten tot hij weer aan het moorden slaat. Ze moeten dus alles uit de kast trekken, met het kleine budget dat ze hebben gekregen, om de ‘golden nugget’ te vinden tussen alle bewijsstukken.
The Pembrokeshire Murders
The Pembrokeshire Murders gaat niet zozeer over detective Wilkins, of over Cooper als persoon, maar wel over de moorden en misdaden die Cooper pleegde en over hoe hij voor het gerecht werd gezet voor al deze misdaden. Meer nog is het sensitief naar de slachtoffers van de zaak. Zo hebben de zoon en vrouw van Cooper ook een rol en geven hun verhaallijnen een glimp van hoe het geweest moet zijn om onder Cooper’s tirannie te leven – zelfs toen hij in de gevangenis zat.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Pembrokeshire Murders
De serie is lekker compact geschreven, sterk geacteerd en laat het fijnzinnige politiewerk zien achter de zaak die mede werd opgelost met televisiebeelden van het nationale programma Bullseye.
The Pembrokeshire Murders, vanaf 17 juni 2022  te zien op België Eén
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!