de Lagarde

The Order S02E01-02: goed voor licht verteerbaar vermaak

  •  
22-06-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Order
Weerwolven en magiërs gaan opnieuw de strijd met elkaar aan in deze campy Netflix Original.
Let op! Dit artikel bevat spoilers voor The Order S01.
In de finale van het eerste seizoen van The Order werd jonge student Jack Morton (Jake Manley) gedwongen te kiezen tussen de twee geheime genootschappen waartoe hij behoorde: de magiërs van The Hermetic Order of the Blue Rose en de weerwolven van The Knights of Saint Christopher. Samen met de slimme Alyssa Drake (Sarah Grey) wist Jack de gezworen vijanden samen te brengen om de megalomane Grand Magus Edward Coventry (Max Martini) te verslaan. Deze wapenstilstand bleek echter van korte duur. Na hun succesvolle overwinning op Coventry viel het vredespact uit elkaar en werden de geheugens van de weerwolven vakkundig gewist. Hierdoor bleef Jack achter zonder herinneringen aan magie, cryptides, en zelfs aan Alyssa.
In dit nieuwe seizoen wordt Jack wakker als een herboren man, voor even dan. De koortsachtige dromen die hem plagen, dreigen zijn herinneringen weer terug te brengen. Maar daar heeft de Orde een oplossing voor: discipel Gabrielle Dupres (Louriza Tronco) fungeert als zijn vriendin annex babysitter. Dus wanneer Jack zich ook maar iets dreigt te herinneren, besprenkelt ze hem rijkelijk met geheugenverliespoeder. Zo heeft Jack het zonder nieuwe fratsen weten te schoppen tot zijn tweede jaar aan de Belgrave Universiteit, maar daar komt binnenkort verandering in. De campus wordt namelijk geteisterd door een losgeslagen magiër die haar medestudenten om zeep helpt met behulp van zwarte magie. Omdat weerwolven ook uitstekende jachthonden zijn, roept Alyssa hun hulp in om de magiër op te sporen. Ze herstelt de herinneringen van Jack en de andere Knights, maar dat blijkt al snel meer problemen te veroorzaken dan op te lossen.
The Order
Netflix verraste vorig jaar vriend en vijand door een tweede seizoen van The Order te bestellen. Tussen alle kwalitatief hoogstaande Netflix Original-series is de jeugdige fantasyserie absoluut een vreemde eend in de bijt. Seriebedenkers Shelley Eriksen en Dennis Heaton mikken echter niet op een Emmynominatie met hun geesteskind, maar zetten juist een campy tandje bij. Verwacht dus nog meer krukkig acteerwerk, afgezaagde grappen en lege blikken van de krachteloze helden. En net als in het eerste seizoen kun je rekenen op een plot die slachtoffer is van zoveel rare bokkesprongen dat een echte verhaallijn nauwelijks te onderscheiden valt.
The Order
Waarom zou je dan nog kijken? Omdat The Order zichzelf ook niet zo serieus neemt. Heaton, die tevens de rol van scenarist op zich neemt, steekt regelmatig de draak met zichzelf en zijn dwaze personages. Jack en kornuiten barsten van de zelfspot en hebben een aanstekelijk plezier in hun gekke streken. Deze Netflix Original is dan ook meer komedie dan horror, getuige de ludieke wijze waarop haar jonge hoofdrolspelers omgaan met de opvallend gruwelijke taferelen waarover ze struikelen. En als je het hebt geschopt tot dit tweede seizoen, dan weet je allang dat je The Order niet kijkt voor haar diepgaande inhoud, maar vooral voor licht verteerbaar vermaak. Een leuke bonus is het feit dat het budget voor visuele effecten duidelijk is opgeschroefd, wat de magie doet sprankelen en de moordpartijen letterlijk doet spatten. Ook de cast heeft een aantal charmante nieuwe aanwinsten, waaronder Ordeleden Nicole Birch (Anesha Bailey) en Angus Carter (Austin Anozie). En natuurlijk keert Katharine Isabelle terug als de illustere Vera Stone, die intussen is gepromoveerd tot de nieuwe Grand Magus. Ook zij heeft zo haar eigen agenda, en zal alles op alles zetten om niet te eindigen als haar voorganger.
The Order S02, vanaf 18 juni 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!