de Lagarde

The Morning Show S02E01: heel af en toe subliem

  •  
16-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
The Morning Show S02
Gemankeerde maar onderhoudende dramareeks doet in het tweede seizoen bij vlagen denken aan kwaliteitsseries als Mad Men.
Het is acht maanden nadat Alex (Jennifer Aniston) vertrok bij de ontbijtshow van UBA. Ze besloot een boek te schrijven en bivakkeert sindsdien in haar landhuis in de lommerrijke Amerikaanse staat Maine. Ver van de journalistiek en ver van andere verlokkingen. Maar als Cory (Billy Crudup) door een nieuw schandaal een presenteerpartner zoekt voor Bradley ( Reese Witherspoon ) dan ziet hij in Alex – die al eerder, al was het kort, een duo vormde met Bradley – de perfecte kandidaat. Maar wil Alex wel terug bij de werkgever die alle #MeToo-affaires onder het tapijt schoof? Of heeft ze de schijnwerpers en de adrenaline gemist?
Tegelijkertijd hoopte Bradley juist het avondnieuws te gaan doen, maar die klus gaat naar haar kersverse partner in crime Eric ( Hasan Minhaj ). Terwijl iedereen het al weet krijgt zij het nieuws op oudejaarsavond pas van Eric te horen, tijdens de grote countdownshow die ze in New York met hem presenteert op Times Square. Perfect getimed drama dus: de openingsaflevering eindigt dan met ook de vraag of Bradley überhaupt nog wel wil, ook als Alex ontvankelijk is. En dan blijkt, als een soort stinkende kers op de taart, net in het nieuwe jaar ook nog eens dat de ouders van Hannah –  de dame die vorig seizoen overleed aan een overdosis – een rechtszaak gaan aanspannen tegen UBA.
The Morning Show S02
Cory ziet het met lede ogen aan, maar hij kent het klappen van de zweep; het is in medialand altijd twee stappen vooruit en drie stappen achteruit. Zeker op het hoogste niveau, waar ego’s voortdurend met elkaar clashen. The Morning Show doet in die zin, ook in het tweede seizoen, denken aan kwaliteitsdrama’s als Mad Men. Dat is positief en negatief tegelijk: je voelt aan alles dat showrunner Kerry Ehrin baanbrekende televisie wil maken; de dynamiek van een livetelevisieshow wil laten zien. Dat werkt echter maar bij vlagen. Het wordt bijna nooit écht memorabel.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Morning Show S02
Maar tijdens de slotscène van de openingsaflevering, waarin geluk en misère vrijwel tegelijk op Cory afkomen terwijl vuurwerk de hemel in wordt geschoten, hebben de makers het wél in de smiezen; hoe dramatisch impactvol zo’n scène kan zijn. En het feit dat het tweede seizoen zich afspeelt in eind 2019, aan de vooravond van de coronapandemie, intrigeert eveneens. Misschien weten Ehrin en de zijnen in de resterende afleveringen dan toch wel iets te presteren dat schuurt tegen de toptitels uit het vorige decennium. We zullen het zien, want The Morning Show is wel het kijken waard.
The Morning Show S02, vanaf 17 september 2021 wekelijks bij Apple TV+
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!