Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Marvelous Mrs. Maisel S04E01-04: the show must go on!

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Marvelous Mrs. Maisel S04
De wereld volgens Miriam wordt steeds meer routine.
Het zit onze Miriam ‘Midge’ Maisel (Rachel Brosnahan) allemaal niet mee. Vorig seizoen was haar ster nog rijzende: ze stond zelfs op het punt om mee op de Europese tournee te gaan als openingsact van de wereldberoemde zanger Shy Baldwin. Tot haar droom ruw kapot werd geprikt. Dat dit eigenlijk voornamelijk haar eigen schuld was – ze maakte tijdens haar stand-up-routine grapjes over Baldwins seksuele geaardheid, terwijl de zanger zelf deze nog niet openbaar had gemaakt - daar wil onze Midge niet van horen. Haar grapjes waren goed, het publiek adoreerde haar, ze is gewoon gecanceld!
Als er één ding wel duidelijk is geworden na ruim drie seizoenen The Marvelous Mrs. Maisel  dan is het ook wel dit: Miriam, en met haar maakster Amy Sherman-Palladino ( Gilmore Girls ), beziet de wereld door een gekleurde bril. Eentje waardoor Miriam het eigenlijk nooit echt verkeerd kan doen. Het betekent ook dat ze eigenlijk nooit al te lang bij de pakken neerzit. Want als Shy Baldwin haar niet meer wil hebben, en ook haar thuishonk The Gaslight Café liever gaat voor uitgekauwd mannenrepertoire, dan wordt ze toch gewoon spreekstalmeester bij een burleske stripclub?
The Marvelous Mrs. Maisel S04
Toegegeven, het blijft fijn om Mrs. Maisel/Rachel Broshanan in actie te zien, zeker in de kwikzilveren onderonsjes met manager Susie (Alex Borstein, Family Guy ). Toch wordt met het voorbijgaan van de seizoenen het ontbreken van echte rafelrandjes en ook maar enige zelfreflectie steeds meer een gemis.
The Marvelous Mrs. Maisel S04
Je hebt nooit het gevoel dat er ook daadwerkelijk echt iets op het spel staat. Obstakels verdwijnen vaak net zo snel als dat ze verschijnen. Hebben Susie en haar familie problemen met een verzekeraar die hen – terecht – verdenkt van fraude? Susies zus duikt wel even met de inspecteur het bed in! En zelfs al krijgt Susies nieuwe partnerschap met twee zware jongens vast nog wel een staartje, ook dat loopt ongetwijfeld met een sisser af. Het kabbelt allemaal gemoedelijk voort, van de dagelijkse beslommeringen van Miriams ouders (Marin Hinkle, Tony Shalhoub) tot de nieuwe bezigheden van Miriams ex, Joel (Michael Zegen), als uitbater van een nachtclub.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Marvelous Mrs. Maisel S04
Daarmee bewandelt de kijker eigenlijk het omgekeerde traject van Miriam zelf. Terwijl Miriam zich in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen hardop voorneemt om in de schijnwerpers voortaan alleen nog maar uniek en authentiek te zijn, voelt de serie voor ons steeds meer als routine.
The Marvelous Mrs. Maisel S04, vanaf 18 februari 2022 wekelijks te zien bij Amazon Prime Video, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!