Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Kominsky Method S02E01: charmante acteurs

  •  
25-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Kominsky Method S02
Er gebeurt vrijwel niets, en toch is er veel te zien.
In het tweede seizoen van The Kominsky Method zijn Sandy (Michael Douglas) en Norman (Alan Arkin) ietsjes ouder maar nauwelijks wijzer. En weer een stapje dichter bij de dood. Norman, die nog steeds rouwt om zijn overleden echtgenote, ziet dat evenwel zitten: de onomkeerbare slaap. Sandy is nog springlevend: getuige de wijze waarop hij zich in gesprek met Norman uitlaat over zijn dochter Mindy (Sarah Baker). Want dochterlief date met een man op leeftijd. Is dat niet hetzelfde als een relatie hebben met je vader? Welnee. Sandy moet niet zo hypocriet zijn, schampert Norman. De acteur heeft immers al zijn hele leven affaires met jonge vrouwen.
Zo houden de twee mannen elkaar een beetje in het gareel. Sandy zorgt ervoor dat Norman niet al te zeurderig wordt en Norman regelt dat Sandy niet naast zijn schoenen gaat lopen. Intussen begint Norman aan een romance met een oude liefde (Jane Seymour speelt Madelyn), terwijl het lijkt alsof Sandy’s love interest Lisa (Nancy Travis) een ander heeft. Dat beide mannen het aandurven, een nieuwe relatie, staat weer haaks op hun bespiegelingen over sterfelijkheid. Dat is ook opnieuw de mooie boodschap van The Kominsky Method: durf te leven. Carpe diem. Of zoals Norman tijdens een uitvaart stelt tegen de overledene: ‘Ik heb langer geleefd, ik heb je verslagen!’
The Kominsky Method S02
Tegelijkertijd gebeurt er in de openingsaflevering van het tweede seizoen niets wezenlijks. En toch is er veel te zien. Arkin en Douglas zijn zeer charmant, evenals hun tegenspelers (Seymour is zeer goed gecast). Chuck Lorre – de maker van The Big Bang Theory – bewijst met The Kominsky Method dat hij overal humor in kan vinden. En boven alles dat het leven na je zestigste spannend en bewogen kan zijn.
The Kominsky Method S02, vanaf 25 oktober 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!