Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Killing-duo herenigt op Amazon voor Hanna

  •  
09-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Killing
Joel Kinnaman (Altered Carbon) en Mireille Enos (Big Love) werden beide gecast in de Amazon-serie Hanna.
De thriller is een tv-bewerking van de gelijknamige film van Joe Wright ( Darkest Hour ) uit 2011. In de film werd de vijftienjarige Hanna (Saoirse Ronan) door haar vader (Eric Bana) klaargestoomd voor een keiharde strijd tegen zijn voormalige CIA-baas (Cate Blanchett). In de tv-versie zullen nu Kinnaman en Enos de rollen van Bana en Blanchett op zich nemen. Het tweetal stond eerder nog aan dezelfde kant als politiepartners in de misdaadserie The Killing. Esme Creed-Miles neemt op televisie de rol van Hanna over van Ronan. Haar training vindt dit keer plaats in de bossen van Polen en niet - zoals in de film - in de wildernis van Finland. De scripts werden geschreven door David Farr, die ook de originele film pende en onlangs succes had met de John Le Carre-adaptatie The Night Manager. Sarah Adina Smith ( Legion , Room 104 ) regisseert.
De opnamen van Hanna beginnen dit voorjaar in Hongarije, Slowakije en Spanje. Joel Kinnaman is op Netflix te zien in Altered Carbon en Mireille Enos werkte al voor Amazon aan Electric Dreams en het nog te verschijnen Good Omens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!